pixel

Камината Focus спечели Германска награда за дизайн

Камината Glazed Gyrofocus на Focus спечели златна награда на German Design Award 2023 в категория Excellent Product Design – Design Classics and Reissues.

Създадена от Доминик Имбер, основател на Focus, през 1968 г., камината Gyrofocus е първата окачена и въртяща се на 360° камина в света. Представителен продукт на марката Focus, този модел се превръща в икона на международния дизайн.

Остъклената версия на Gyrofocus продължава да събира награди. Сред многото престижни отличия не може да се пропусне и Германската награда за дизайн – истинското освещаване на една визионерска стратегия за иновации в индустрията, която стартира под новото ръководство през 2015 г. с амбициозна цел: да превърне откритите камини в екологично ефективни затворени камини в съответствие с екологичните норми и всичко това без промяна на оригиналния дизайн.

Gyrofocus

След две години на изследвания и разработки и множество строги тестове, е проектирана камина с оригиналния дизайн, способна да постигне енергийни и екологични характеристики, които са сред най-взискателните в света.

Може да харесате още...