Кампания на шведския бранд Vattenfall предлага енергийно автономна къща и електромибил

Шведската енергийна компания Vattenfall лансира кампания с пакетно предложение, обхващащо почти целия спектър от устойчиви тенденции. Новата инициатива е предназначена за собствениците на жилища, които искат да станат автономни, като произвеждат собствено електричество, и планират да преминат към електрическо превозно средство.

Пакетът работи по следния начин: клиентът купува домашна слънчева електроцентрала с батерия на Vattenfall и зарядно устройство за електрически автомобили с обща минимална цена от 20 000 евро. На изпълнилите тези условия компанията предоставя безвъзмездна помощ от 4 700 евро за купуването на електромобил BMW i3 (за целта се изготвя лизингов договор).

За да осъществи кампанията, Vattenfall основа дъщерното дружество Smarter Living GmbH, създадено в сътрудничество с BMW.

Този бизнес модел има и ограничения: засега Vattenfall има сключени споразумения с офисите на BMW само в Хамбург и Берлин. Освен това офертата е валидна само до 31 декември 2018 г. и е ограничена до 100 автомобила.


Вижте също...