Канадско-холандски конгломерат ще произвежда соларни модули в Канада и САЩ

Базираната в Онтарио компания Silfab Solar обедини усилията си с холандския конгломерат DSM, за да започне производството на соларни модули с обратна връзка в Канада и Съединените щати.

Silfab обяви, че новото производство ще има общ капацитет от около 300 MW и ще се намира в тяхната съществуваща база в Торонто, и на необявено местоположение в САЩ. На двете места ще бъдат инсталирани производствени линии от 150 MW. „Производството в САЩ се очаква да започне в края на 2018 г.“, заяви говорител на компанията.

И двете линии ще функционират в пълен капацитет към края на 2019 г., а стартът им е планиран за първото тримесечие на следващата година. Silfab вече има работещи фабрики в Италия и Хърватия.

DSM ще осигурят компоненти за производството на модули с обратна връзка, казват от Silfab. „Когато комбинираме иновативната технология и научния потенциал на DSM с доказаните проекти на Silfab, ние сме в състояние да реализираме почти 30% увеличение на продуктивността на нашите модули в сравнение с конвенционалните“, заявяват от Silfab Solar.


Вижте също...