pixel

Канзас Сити ще се превръща в „умен град“

Канзас Сити в Мисури се стреми да се превърне в следващото ядро на умните градски технологии. Градската управа е решена да въведе пилотно редица устойчиви решения чрез умна градска мрежа.

Кметът Слай Джеймс обяви в сряда, че градът ще си партнира с Cisco за разработване на мобилна платформа за формирането на „коридор“ в центъра на града, който да даде възможност на Канзас Сити да постави началото на редица пилотни проекти, включително сензорна инфраструктура за мониторинг, умно улично осветление и видео-охрана с висока разделителна способност.

Начинанието е част от инициативата на Cisco „Умни и свързани градове“. Градската управа се надява да подобри свързаността и устойчивостта в рамките на границите на общината, както и да даде възможност на гражданите да да бъдат по-ангажирани в усилията на Канзас за създаването на по-добра градска среда чрез цифровите киоски на Канзас Сити и приложения за мобилни телефони.

„Това е печеливша ситуация за всички,“ каза Джеймс. „Това допълнително задълбочава усилията ни за подобряване на качеството на живот на жителите на града и посетителите му.

Cisco и Kansas City призоваха предприемачите в региона да мислят за този проект като „жива лаборатория“ и инкубатор за тестване на нови продукти и идеи, насочени към интелигентните градове. „Think Big Partners“, бизнес инкубатор и пространство за съвместна работа в града, където се помещават новостартиращи фирми и независими предприятия, ще работи с градската управа и мрежовата компания за въвеждането на редица иновации, свързани с подпомагането на града и решаване на текущите предизвикателства в неговото управление.

Други градове, работили с Cisco като част от програмата за умните и свързани градове, са Хамбург, Германия – който свърза системата за трафични данни с тази на уличното осветление като начин за подобряване на трафика в целия град – и Сан Антонио, Тексас, който инсталира видео павилиони, помагащи на жителите да решават бързо и лесно, близо до дома си проблеми, които иначе би трябвало да се решават в съда (като глоби за паркиране или нарушения по пътищата).

greentech.bg

Може да харесате още...