pixel

КЕВР върна плана за поскъпване на водата в София

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) върна на работната група проекта за бизнес план и цени на ВиК услугите на „Софийска вода“ АД.

От „Софийска вода“ поискаха повишаване на цената на водата в столицата с 18%, което означава, че 1 куб.м. вода ще струва 2,16 лв. вместо 1,82 лв. както е в момента.

Столичния общински съвет излезе със становище, че ценовото предложение към бизнес плана на „Софийска вода“ не е икономически обосновано.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) върна на работната група проекта за цените на ВиК услугите на „Софийска вода“ АД.

След обсъждане на закрито заседание, Комисията с решение върна проекта на работната група, която в 3-дневен срок трябва да представи преработен вариант.

Преработеният проект за решение за одобряване на бизнес плана и за утвърждаване и одобряване на цени на ВиК услуги на „Софийска вода“ АД ще бъде разгледан от КЕВР отново на закрито заседание.

Бизнес планът на Софийска вода предвижда до 2021 година водата в столицата да поскъпне с 47% в сравнение с цената в момента. Според сметките на ВиК оператора за следващата година увеличението спрямо сегашните цени ще бъде с 27%, през 2019 – 35%, а след 3 години столичани ще плащат с 41% повече от действащите цени.

dir.bg

Може да харесате още...