pixel

Киоски за зареждане на мобилни набират скорост и у нас

Литературен клуб „Перото” в НДК се сдоби с киоск за безплатно зареждане на мобилни устройства. До 8 умни джаджи могат да се зареждат едновременно на един зареждащ панел.

Киоскът приема два iPhone и два други смартфона, като предоставя още два контакта за посетителите, които си носят зарядно, и по два USB-порта от двете страни.

„Водени от принципа да монтираме нашите зареждащи панели там, където хората прекарват повече време и имат нужда да заредят батерията си, разположихме киоск и в Перото”, поясни Венета Димитрова, изпълнителен директор на рекламна агенция Аркон Нет ООД.

Зареждащите панели имат вграден Wi-Fi, височина 2 метра, ширина – 80 см и дебелина – само 20 см. Конструкцията е метална с два лицеви панела от акрил с вътрешно LED осветление, а от двете им страни са разположени удобни поставки за зареждащите се телефони или таблети.

Зареждането на смарт устройствата е напълно безплатно, като разходите по експлоатацията ще се покриват от предоставянето под наем на рекламните площи на киоска. Аркон Нет се ангажира с монтажа и обслужването на киоските.

Първите два киоска бяха инсталирани в Токуда през октомври 2015 г. , а от началото на тази година и Медицински комплекс „Д-р Щерев” разполага с панел за зареждане на мобилните си устройства.

TechNews.BG

Може да харесате още...