Китайска чайна, оборудвана с топлофикационна технология

Danfoss

Навсякъде, където има изградена топлофикационна мрежа, тя е една привлекателна алтернатива на традиционните отоплителни системи, работещи с мазут или газ. Това се отнася не само за жилищните райони, но и навсякъде, където е необходимо отопление и производство на битова гореща вода. Най-новият топлофикационен проект в Хамбург е оригиналната китайска чайна, която град Шанхай подари на побратимения си град като част от рекламната кампания за ЕКСПО 2010.

Много са свързващите неща между градовете Хамбург и Шанхай. От септември 2008 година построеното копие на легендарната чайна Хуксинг-Тинг, намираща се в парка Ю Гардън в Шанхай, е едно от тези неща. С това дарение за побратимения му град Шанхай искаше да се представи като домакин на ЕКСПО 2010. На церемонията при откриването управляващият федералната провинция и кмет на Хамбург г-н Оле фон Бойст отбеляза, че човек не би могъл да направи разлика между оригинала и копието. 115 тона декоративни скални късове от района на езерото Тайху, 140 000 китайски керемиди и големи количества китайски иглолистен дървен материал са били транспортирани от Шанхай до Хамбург в 45 контейнера и монтирани на строителния обект с площ 3400 м² на улица Фелдбруненщрасе.

chaina

В заобиколената от идилично езеро сграда до чайната са разположени снекбар и изисканият ресторант Лю Боланг.

Danfoss

Докато външната фасада в по-голямата си част произхожда от Китай, системата за сградна автоматизация е доставена и инсталирана от фирмата Макенс и Син. Обемът на доставката включва също и заварена абонатна станция Danfoss тип FSD2550 H2 ECL 300, която осигурява мощност от 300 kW с 2 отоплителни кръга и система за битова гореща вода с капацитет за съхранение на 500 литра гореща вода. Енергийната компания Ватенфал осигурява топлоподаване с температура на потока 136°С и налягане 25 бара.

Благодарение на специално изработената абонатна станция с нейното оптимално оразмеряване, компенсация по външната температура и висококачествена автоматика се постига максимален обхват от 101 К. В резултат на това връщаната температура е само 35°C, което прави работата на мрежата и системата много икономична. Благодарение на този енергийно ефективен режим на работа, освен с кулинарните и културни предложения, гостите могат да се запознаят и с едно многообещаващо, изключително икономично и екологично отоплително решение.

Ако се интересувате от внедряване на топлофикационна система за отопление и производство на битова гореща вода, моля обърнете се към своя местен енергиен доставчик или посетете следния интернет адрес: www.heating.danfoss.com

Danfoss

Вижте още референции за Данфосс и разкази за осъществени проекти.