Клапан за автоматично обезвъздушаване на радиатори

Този проблем е известен на всеки: радиаторите не са равномерно топли, а от отоплителната система се чуват смущаващи звуци. Въздушните джобове в системата намаляват експлоатационните й характеристики и допринасят за корозия, а конвенционалното ѝ обезвъздушаване може да бъде досаден и времеемък процес.

С Flexvent на холандската компания Flamco, потребителите вече не трябва да се тревожат за това: клапанът обезвъздушава системата непрекъснато и напълно автоматично. Така използването му увеличава комфорта за потребителя и живота на компонентите.

В идеалния случай автоматичният поплавък се монтира в най-високата точка на системата. Когато там се натрупа въздух, поплавъкът излиза на повърхността на водата и това отваря вентила, като така задържаният въздух може да излезе. Съответно, нивото на водата се повишава и поплавъкът отново затваря клапана. Flexvent има въздушна възглавница в горната част на корпуса, която предпазва седлото на вентила от замърсяване и по този начин осигурява плътно затваряне. Тъй като въздухът излиза с висока скорост през тесните изпускателни пътища, те остават чисти за дълго време.

Благодарение на компактните си размери, инсталацията на Flexvent е проста и лесна. В допълнение към стандартната версия с пластмасов капак и вградени пружинни пръстени за предотвратяване на течове поради възможно замърсяване, Flexvent H има странично съединение за директен монтаж към радиатори. Подобно на Flexvent Super, Flexvent Top има заключващ се вентил, който предпазва механизма на поплавъка от повреди, причинени от външни влияния. Вариантът Super се различава по своята конична капачка, чрез която се постига максимално разстояние между нивото на водата и вентилационния клапан. Това ефективно предотвратява замърсяването на механизма и вентила.

Чрез използването на автоматичния обезвъздушител на Flamco се осигурява постоянен трансфер на топлина, което води до дълъг експлоатационен живот на компонентите на системата и винаги добре затоплени помещения. Това се отнася както за затворените отоплителни системи, така и за охладителните системи.

Може да харесате още...