pixel

Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в горещините

Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в горещините

Изкопни дейности скъсаха кабели – средно напрежение, собственост на „ЧЕЗ Разпределение“. Клиентите на дружеството останаха без електрозахранване в горещините.

В 11.21 часа е скъсан кабел 10 кV. В резултат на това за 1 час и 47 минути без електрозахранване остават 1540 клиенти на ЧЕЗ в района на ж. к. „Лозенец“, ж. к. „Стрелбище“, ж. к. „Иван Вазов“ и ж. к. „Южен парк“.

При втори случай са скъсани два кабела в ж. к. „Яворов“ в района около 18-о ОДЗ и БТА. Без електрозахранване в продължение на 1 час и 50 минути остават 1400 клиенти в района на ж. к. „Яворов“, като 110 са без ток повече от 4 часа, тъй като са били  скъсани и двата кабела, захранващи трафопоста, от който те получават електричество.

„Екипите на ЧЕЗ реагираха незабавно, но е факт, че несъгласувани изкопни дейности оставиха хиляди наши клиенти без ток в един от най-горещите дни на годината.

За да се избегнат подобни неудобства, ние не спираме да призоваваме строителните фирми да спазват процедурите и да съгласуват своевременно ремонтите през активния сезон на ремонтно-строителни дейности“, каза Виктор Станчев – директор „Експлоатация и поддържане на мрежата“ в „ЧЕЗ Разпределение България“.

Фирмите, които извършват строителни дейности, трябва предварително да уведомят ЧЕЗ за местата, на които ще работят, като се свържат с компанията по факс 02/920 19 74, на денонощната телефонна линия 0700 100 10, на имейл на адрес [email protected] или през центровете за обслужване на клиенти.

dir.bg

Може да харесате още...