pixel

Климатични камери на Vortice

Vortice

В настоящата публикация ще разгледаме климатични камери, предназначени за болници, фармацевтичната и хранителна индустрии, производство на нашия италиански партньор Vortice.

Хигиенна линия

Тази линия от климатични камери намира приложение в болници и фармацевтичната промишленост. Предлагат се в типоразмери от 2000 m³/h до 150 000 m³/h. Камерите притежават всички необходими характеристики за почистване и достъп до всички вътрешни повърхности с цел осигуряване възможност за дезинфекция и техническо обслужване. Всички кондензни вани са със скосени дъна с цел свободно оттичане на конденза и хигиенизиращите препарати.

Климатичните камери са сертифицирани с Eurovent.

Технически характеристики

Носеща структура
Изработена е от анодизирани алуминиеви профили с прекъснат термомост и сандвич-панели с дебелина 50 mm или 63 mm, закръглени от вътрешната страна, за да се елиминира акумулирането на нечистотии и се улесни дезинфекцията. Сандвич-панелите са изработени от неръждаема стомана AISI 304 или AISI 316 като изолацията се състои от минерална вата с минимална плътност 80 kg/m³ или инжектиран полиуретан с плътност 40 kg/m³. Всички секции са снабдени с кондензни вани от неръждаема стомана, за да се предотврати натрупването и застояването на конденза или на почистващите разтвори.

Всички вътрешни елементи на носещата конструкция са изработени от неръждаема стомана AISI 304 или AISI 316 и са проектирани и изпълнени така, че няма издатини, остри ръбове или ъгли, които не могат да бъдат достигнати при почистване и биха задържали нечистотии, съгласно изискванията на Директива 2006/42/ЕСС.

Топлообменници
Използват се всички типове топлообменници (водни, с директно разширение, за пара, на масло)
и всякаква комбинация от материали (тръби от неръждаема стомана, мед; ламели, изработени от алуминий, мед, неръждаема стомана). Предвидена е минимално разстояние от 10 cm разстояние между питите, в което да бъдат разположени индикатори или контролни инструменти.

Питите са повдигнати над дренажната вана, като по този начин се предоставя достатъчно разстояние за почистване.

Vortice

Поддръжка
За добрата поддръжка е предвидено вътрешно осветление с водоустойчиви лампи на всяка врата за инспекция. Осветлението се включва с водоустойчив превключвател, разположен от външната страна на камерата. Достатъчен брой подходящо оразмерени врати за инспекция позволяват лесен достъп до всички секции във вътрешността (за проверка и/или за поддръжка) и да дават възможност за разкачване и изваждане на вентилаторите, филтрите, шумозаглушителите и всичко друго необходимо. Всяка врата има 4 дръжки, подходящи и за секции под налягане, които позволяват вратите  да се отварят наляво или надясно или да бъдат премахнати напълно.

Модулност
Атенюатори, различни по дължина и дебелина, разположени хоризонтално, така че те да могат да се изваждат отстрани, за да се даде възможност камерата да бъде почиствана отвътре. Плоскости от звукоабсорбиращ материал (стъклена вата защитена с прозрачен пластмасов филм и с плътност най-малко 80 kg/m³), облечени с перфорирани листове от неръждаема стомана AISI 304 или AISI 316. Жалюзи, осигуряващи перфектна херметизация, когато са затворени. Качество на атмосферния въздух се осигурява чрез използването на F7-F9-H13 филтриращи системи. Камерите могат да бъдат доставени и с пароовлажнители или парогенератори с потопени електроди или нагревателни елементи. Вентилаторите могат да бъдат с директно задвижване.

Гама Steel Clean

Тази гама включва климатични камери, предназначени специално за хранително-вкусовата промишленост и за всяко друго приложение, което изисква камерата да бъде почиствана чрез измиване всеки ден в края на производствения цикъл. Това е топ-продуктът от всички конкретни версии за хранително-вкусовата промишленост. Осигурява най-добрия достъп за лесно обслужване и почистване, както и висока термична изолация.

Дебити до 100 000 m³/h.

Vortice

Носеща структура
Вътрешната структура се състои от ръчно ТИГ заварени херметични модули, изработени от неръждаема стомана с дебелина 1,5 mm AISI 304. Вътрешната рамка и затварящите панели са изпълнени от неръждаема стомана AISI 304 по такъв начин, че да няма издатини, остри ръбове или ъгли, които да могат да бъдат достигнати. Вътре ъглите са заоблени за по-лесно почистване и дезинфекция.

Изключително ефективна топло и шумоизолация, осигурена от външния шкаф, изпълнен от анодно оксидирани алуминиеви профили и сандвич панели с дебелина 100 mm, съдържащи експандиран между листове с дебелина 1,5 mm от неръждаема стомана полиуретан с плътност 40 kg/m³.

Основата е изпълнена от профил от неръждаема стомана с дебелина 4 mm. Има възможност за добавяне на регулируеми крака, също изработени от AISI 304 неръждаема стомана. Всички секции са снабдени с кондензни вани от неръждаема стомана, за да се предотврати натрупването и застояването на конденза или на почистващите разтвори.

Vortice

Компоненти
Жалюзи, осигуряващи перфектна херметизация, когато са затворени. Възможност за монтаж на филтриращи системи с различна ефективност. Използват се всички типове топлообменници (водни, с директно разширение, за пара, на масло) и всякаква комбинация от материали (тръби от неръждаема стомана, мед; ламели, изработени от алуминий, мед, неръждаема стомана).

Референции

Vortice CTL

Австрия, Търговски център, CTL 50 000 m³/h.

Vortice CTL

Австрия, Болница, CTL 15 000 m³/h.

Steel Clean Unit

Верона, Предприятие за производство на сладолед, Steel Clean Unit, 45 000 m³/h.

Steel Clean Unit

Вортиче предлага софтуер за разчет на климатичните камери, както и изготвяне на комплексни оферти.

Подробна информация можете да получите на сайт на България терм.

Може да харесате още...