pixel

Климатичните апарати Hoval TopVent® и непрекъснатия производствен процес

Hoval

Новото поколение TopVent® – децентрализирани системи за вентилация и климатизация на еднообемни сгради – вече е тук. Новата серия покривни вентилационни апарати за подаване, рециркулация и смесен въздух предлага най-добрата гъвкавост за оптимален контрол на микроклимат и се вписва безпроблемно в гамата от децентрализирани системи за индустриални сгради и спортни зали. Едно от основните предимства на новите апарати TopVent® е, че монтажът и поддръжката вече ще се извършват изцяло от покрива.

Защо е важно да не се прекъсва работния процес?

Hoval разработи модулите TopVent® специално за изискванията на модерните логистични, търговски или производствени халета, а също и за спортни зали. Те допълват доказалите се децентрализирани системи за микроклимат навсякъде, където е важна необезпокояваната работа на служителите в производство и логистика и при постоянна температура.

Обслужването и подръжката на системата за отопление, вентилация и климатизация в производствените халета не трябва да спира производствения процес. Защо това е важно?

Всяко спиране на работния процес на служители и оборудване в производството води до своите загуби на производителността на цялото предпиятие. Преди появата на новите апарати TopVent серии C и S обслужването беше възможно от вътрешността на халето. За да се направи регулярен сервиз или аварийно обслужване беше необходимо да се прекрати работния процес в зоната, в която се намира апарата и се монтира вишка, чрез която да се достигне до височината на подпокривното пространство. Понякога обслужването е бързо, но дори и половин до един час спиране на работа може да доведе до намален капацитет на производителност за завода или блокиране работата на мотокарите в логистичните халета, или дори спиране на тренировки в спортни зали.

Разработената нова климатична система се базира на нуждите на клиента. Специалистите и разработчиците на нови технологии в Hoval съобразяват всеки един детайл, за да може да се осигури по-добро покриване на всички важни елементи. За да бъде една вентилационна система ефективна, тя не само трябва да осигури техническите параметри като топлина, пресен въздух, влажност, но и да осигури улеснена и безпрепятствена работа на всеки един служител.

Лесното проектиране и монтаж спестява време и пари

Hoval

Системите на Hoval за вентилация, отопление и охлаждане на халета са проектирани като енергийно независими и индивидуални решения. Те могат да се планират бързо и лесно и да се интегрират оптимално в почти всяка среда без сериозни структурни изисквания и без компромиси. Модулните системи се монтират на покрива, равномерно разпределени, за да се постигнат възможно най-добрите климатични условия в сградата на халето.

Апаратите се доставят готови за монтаж и свързване към топлинния източник. Могат да бъдат изградени системи, свързани с кондензни газови котли или термопомпи. Изтеглете софтуер за селекция и изчисление HK-Select тук.

Шест серии апарати TopVent за покриване на оптимална климатизация

Сега има шест серии на новите покривни апарати TopVent® – за рециркулация или подаване на въздух, отопление и/или охлаждане – всяка от тях с два размера на мощността. Те покриват всички възможни изисквания за оптимална климатизация на индустриални и спортни зали.

TopVent® CH | CC | CHC | SH | SC | SHC

Как да разпознаем функционалността на апарата по неговата абревиатура?

Първата буква показва серията на апарата и неговата основна функция на работа с пресен въздух или рециркулация:
– серия С – апарати работещи на рециркулация;
– серия S – апарати работещи на пресен въздух.

Втората част от абревиатурата показва режима на работа – дали работи само за отопление или и охлаждане, също дали е 2-тръбна или 4-тръбна система:
– Н – режим само отопление;
– С – режим отопление и охлаждане с 2-тръбна система;
– НС – режим отопление и охлаждане с 4-тръбна система.

Сега вече лесно можем да различим, например модел TopVent® SHC, и да разберем, че това е апарат, който работи с подаване на пресен въздух в режими отопление и охлаждане и използва 4-тръбна система.

С новите TopVent® C и S имаме покривна вентилация, която отговаря на съвременните изисквания на нашите клиенти“, казва Томас Бачик, продуктов мениджър за климатична техника в Hoval. В различните комбинации и серии апаратите TopVent осигуряват дебит до 9000 m3/h, отоплителна мощносто до 145 kW и охладителна мощност до 87 kW.

Hoval

Покриване на съвременните изисквания на клиентите

Покривните тела TopVent® на Hoval са специално разработени, за да отговорят на изискванията на съвременните логистични, търговски или производствени халета. Всеки квадратен метър площ трябва да се ползва функционално. Това е особено важно в производството. Разполагането на повече производствени съоръжения и складови площи е желание на всеки инвеститор. Именно за това спестяване на пространство за технически помещения е от особена важност.

По време на разработката беше обърнато специално внимание на факта, че в халето не е необходимо почти никакво пространство за помещенията за обслужване и поддръжка. Това означава, че може полезно да се използва целият обем на залата. Този подход към решенията е от голямо значение, особено в областта на складовете и логистиката.” – казва Томас Бацик.

Поддръжка и монтаж от покрива

Апаратите TopVent® се монтират изцяло от покрива върху сглобяеми покривни основи и покривни канали. Всички компоненти, които се нуждаят от поддръжка, са достъпни от покрива – не е необходим достъп от вътрешността на залата. Това означава, че редовната поддръжка и сервизните дейности могат да се извършват, без да се нарушават инфраструктурата и работните процеси в залата.

По време на монтажа само хидравличното и електрическото свързване на оборудването трябва да бъдат направени на място. Монтажът на апаратите се извършва с кран и не отнема дълго време. Това води до спестяване на разходите за труд и крепежни елементи.

Зоновата концепция за управление с гъвкаво комбиниране на работните режими на различните агрегати отговаря на високите очаквания по отношение на работното време и температурата. Тъй като децентрализираната система от високоефективни апарати TopVent® може да бъде оптимално оразмерена, тя е изключително икономична.

Hoval

Hoval Air-Injector – разпределение на въздуха в режим отопление

Интегрираният въздушен инжектор  Air-Injector® на Hoval също така осигурява оптимално разпределение на въздуха и малка температурна стратификация от 1°С на всеки 10 метра височина. Ако в работната зона осигуряваме 18°С, то при хале с височина 20 метра ще имаме едва 20°С в подпокривното пространство. Това спестява огромни загуби на енергия през покрива.

Hoval

Hoval Air-Injector – разпределение на въздуха в режим охлаждане

Повече информация за системите, както и консултация за конкретен обект, можете да получите от консултантите на Hoval. Заяви консултация тук.

Ако децентрализираните системи за отопление, вентилация и климатизация преставляват интерес за Вас, може да прочетете повече и да видите полезни видео материали за тях тук.

Може да харесате още...