Климатици Romstal Habitat – дизайн и технология за вашия комфорт

Ромстал България представиха нова гама климатици Habitat. Те се предлагат с мощност между 9000 и 24000 BTU. Ще ви изненадат с елегантен външен вид, характерен „Streamline“ дизайн и европейски стил. Предложенията на компанията за жилищно охлаждане и отопление гарантират целогодишен комфорт, енергийна ефективност, надеждност и удобство за потребителя.

Благоразположението на хората зависи от редица външни фактори, сред които с най-голямо влияние са температурата на околните предмети и най-вече повърхностната температура на стени и прозорци. От значение са също така относителната влажност на въздуха и наличието на въздушно течение.

Ето защо е много важно да имаме работни температури на околната среда, от които тялото ни се нуждае, за да се чувства максимално добре. Лятото и особено летните горещини е период, в който климатиците се смятат за неизменна част от всяко домакинство и работно място.

Разширена технология за допълнителен комфорт

Новият климатик Romstal Habitat работи икономично и ефективно! Оборудван с DC инверторна технология, осигуряваща стабилни характеристики, от клас A ++ в режим охлаждане и A + в режим отопление.

DC инверторните компресори работят с прав ток с ниско напрежение. Това дава възможност на електрониката да регулира оборотите му много прецизно, което неминуемо води до следните предимства:
– има повишена ефективност в сравнение с традиционните климатици;
– удължен експлоатационен живот на компонентите;
– елиминира видимите колебания на натоварването, което го прави по-тих и намалява експлоатационните разходи, но също така и броя на повредите;
– променя капацитета си в зависимост от потребността на потребителя и създава перфектните условия в помещението;
– работи без проблеми дори при екстремни метеорологични условия.

Лесен монтаж и почистване

Благодарение на новата монтажна плоча и просторния корпус, който позволява лесен достъп до връзките и филтрите, са съкратени съществено времето за монтаж и почистване.

WI-FI Ready

Климатиците Habitat носят комфорт у дома. Прибирате се, а в дома Ви е топло. Дори може да променяте настройките на климатика си от разстояние без значение къде по света се намирате. Единственото, което се изисква от вас, за да се наслаждавате на топлина или прохлада в дома е да включите копчето на режим On.

Контролирането на температурата у дома от разстояние никога не е било толкова лесно -Romstal Habitat се свързва с Wi Fi чрез просто добавяне на USB стик.

Romstal Habitat е оборудван с R32

Хладилен агент от следващо поколение, R32 е създаден за заместване на R410, той не съдържа хлор в молекулата си (CH2F2, дифлуорометан). Този тип фреон, принадлежи към класа хидрофлуоровъглеродите (HFC), и е сред основните хладилни агенти на бъдещето със слабо въздействие върху околната среда.

Защо да избера климатик с R32?

– R32 е нов хладилен агент за климатици, който има ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛЪК потенциал за глобално затопляне от други традиционни хладилни агенти. Потенциалът на глобално затопляне на R32 е 675 в сравнение с 2087.5 на сместа R410A, или повече от три пъти по-нисък.
– Поради по-добрите топлотехнически показатели на R32, климатизатори с една и съща мощност се зареждат с около 30% по-малко хладилен агент в сравнение с моделите с R410A.
– Той има ефективност с 3-4% по-висока от R410.
– Но най-важното е, че емисиите на CO2 са четири пъти по-малки, отколкото при използване на R410.
– Той е класифициран като нетоксичен.
– Топлината, необходима за изпаряване на R32, е по-голяма от тази на R410a.
– Плътността на R32 е по-ниска от тази на хладилния агент R410a, така че количеството на заряда е по-малко и влиянието върху климата е по-малко.

Практични и функционални

Новата гама климатици Habitat са изключително практични – заемат малко място, впечатляват визуално и функционират ефективно и тихо, като същевременно осигуряват целия температурен комфорт, от който се нуждаете за ежедневните ви дейности.

Тяхната роля става все по-голяма, те не само топлят или охлаждат въздуха в дома, но имат и функцията за пречистване на въздух. Благодарение на все по-иновативните филтриращи системи, като Plasma филтъра, който може да пречисти въздуха в стаята от бактерии, микроби, алергени и прах само за няколко часа работа. Чрез функцията dry, Romstal Habitat изсушава въздуха в стаята и отвежда излишната влага, като създава една приятна и топла обстановка.

Така не само получавате отопление през зимата и охлаждане през лятото, но и още два уреда. Така с една инвестиция получавате цели 4 уреда.

За повече информация – Romstal.

Може да харесате още...