pixel

Книга срещу пластмаса подаряват на ”Славейков”

Книга срещу пластмаса подаряват на ”Славейков”

Книга срещу килограм пластмаса ще се подарява в неделя /21 април/ на столичния площад „Славейков“.
Това съобщиха от фондацията Credo Bonum – един от организаторите на екоинициативата. Кампанията ще е от 10.00 до 14.00 часа.
Желаещите да се включат ще получават талон срещу върнатите пластмасови отпадъци и с него ще могат да вземат своята безплатна хартиена или електронна книга от книжарницата „Orange“ – на ул. „Граф Игнатиев“ 18.

Предварително са подбрани 35 заглавия. Талонът е валиден до 15.00 часа в рамките на същия ден и няма да може да се използва по-късно.

Всеки предал два или повече килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да се предоставя, независимо от обема на предадените отпадъци, уточняват организаторите. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да получат безплатна книга.

За събирането на отпадъците на площада ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно изхвърляне на пластмасовата смет. Задължително е отпадъците да са изпразнени от съдържанието им и смачкани, ако е възможно, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат отпадъци като блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, CD, DVD и аудио касети, авточасти, както и отпадъци, които не са пластмасови. Като подходящи организаторите посочват пластмасови бутилки от вода, безалкохолни напитки, олио или бира, кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко, туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио и други.

dir.bg

Може да харесате още...