Колкото и да гледате, няма да го откриете

VRV IV i-series

Ново дискретно решение за климатичен контрол в градска среда – Daikin представя уникална VRV IV термопомпа за вътрешен монтаж

Като производител на системи за ОВК, Daikin стартира ново VRV решение за банки, магазини и други леки търговски обекти. Първото VRV IV външно тяло за използване на закрито, VRV IV i-series е проектирано, за да отговори на специфичните изисквания на града и градските местоположения, където пространството е ограничено и клиентите искат незабележимо решение за климатизация.

VRV IV i-series е създадена, за да е в съответствие с дори най-строгите разрешения за планиране и разпоредби за шума, като предлага на монтажниците несравнима свобода при конфигурацията. Нейната уникална сплит концепция, супер-компактните й размери и ниското й тегло я правят лесна за работа от само двама човека, рентабилна при монтаж и незабележима, като същевременно предлага пълната функционалност на VRV система с най-високата сезонна ефективност на пазара.

Уникална концепция за външно сплит тяло

Уникална концепция за сплит тяло с отделен компресор и топлообменник позволява на VRV IV i-series да бъде монтирана дискретно на закрито, а външното тяло да бъде поставено в близост до вътрешното тяло, като се виждат само решетките от външната страна.

VRV IV i-series

За максимална дискретност, телата с решетки могат да бъдат скрити зад фасадни елементи като фронтони, лого или дори да бъдат вградени в конструкцията на сградата.

Предимства при монтажа

Вътрешният монтаж предлага далеч по-икономично решение в сравнение с конвенционалните външни тела, които изискват скъпи шумоизолиращи клетки за монтаж в гъсто населените райони.

Конструкцията от две части и лесната работа със системата елиминира необходимостта от повдигащи механизми на място, което прави процеса по-бърз и по-рентабилен и дава възможност нови помещения да бъдат завършени по-бързо. Заедно с изискването за по-къси тръби, новата система гарантира, че разходите за монтаж са сведени до минимум, и че не води до проблеми за съседните сгради над нея.

В допълнение, завъртащата се разпределителна кутия в компресора е наклонена, което дава пълен и лесен достъп до всички части в предната част на тялото за по-лесно обслужване.

VRV IV i-series

Гъвкавост при конфигурацията

Конструкцията от две части на външното тяло на новата VRV IV i-series предлага несравнима гъвкавост при конфигурацията и монтажа. Лекият и изключително компактен компресор използва подово пространство от само 600 x 550 mm и тежи само 80 kg. С много ниски нива на работен шум от 47 dBA, тя е проектирана да пасне ненатрапчиво в малки пространства като бек офиси, технически пространства, складови помещения и кухненски шкафове. Втората част на тялото, компактният топлообменник, който е висок само 400 mm и тежи 90 kg, му позволява да бъде скрито в пространства на окачени тавани. Това скрива цялата климатична система, като се избягва заемането на скъпа търговска площ.

Външното статично налягане (ESP) на инверторно управлявания вентилатор на VRV IV i-series може лесно да бъде приспособено към специфичната дължина и оформление на въздуховода в определено местоположение, което прави възможен монтажа както на фасадата, така и в задната част на сградата.

VRV IV i-series

Отлична ефективност

Уникалната конструкция на VRV IV i-series включва патентован V-образен топлообменник, който предоставя същата висока ефективност като mini VRV външно тяло. В допълнение, супер-ефективните центробежни вентилатори, за които е доказано, че са с 85% по-ефективни от вентилаторите Sirocco, които днес са стандарт на пазара, използват технология с обратно извити лопатки за осигуряване на ефективен въздушен поток през топлообменника с минимална турбулентност.

Освен това, системата е оптимизирана да осигури по-голям въздушен поток и статично налягане и да предостави още по-добра ефективност в сравнение със стандартно външно канално тяло.

Новото тяло предлага пълната VRV функционалност на по-големите тела, като включва иновативната технология на Daikin за променлива температура на хладилния агент, която постоянно регулира системата в съответствие с външните температури, като елиминира студените течения и поддържа комфортна среда и същевременно намалява разходите за енергия с 28% в сравнение със стандартните серии VRV III и VRV IV.

VRV IV i-series предлага цялостно решение за климатизация за търговски сгради, когато се комбинира с до десет VRV вътрешни тела, въздухообработващи климатични камери за вентилация и/или въздушна завеса.

VRV IV i-series

Интелигентно управление

Новата VRV IV i-series предлага специално решение за управление, което позволява на много тела да се управляват от едно централно място, на място или от разстояние. Интелигентният инструмент за визуализация i-Net на Daikin осигурява цялостно управление на енергията, като оптимизира енергийната ефективност на сградата и дава възможност за наблюдение и сравнение на потреблението в отделни сгради.

Най-доброто при иновациите

В резултат на задълбочени изследвания в Центъра за разработки на Daikin, базиран в Остенде, новата VRV IV i-series предлага цялостно решение за градска среда, което подчертава ролята на Daikin като новатор, посветен на подобряването на енергийната ефективност в сектора за продажби на дребно и търговския сектор.


Вижте също...