pixel

Комбинирана отоплителна система с дърва и пелети

Hargassner Heiztechnik

Пионерът в отоплението с биомаса Hargassner Heiztechnik дава отговори чрез преосмисляне на успешни концепции. Нова и много интелигентна разработка на компанията са новите варианти на комбинирани котли. Те включват вече изпитаната класическа комбинация от ръчна отоплителна система на дървени трупи, която може да бъде допълнена с котел на пелети, когато е необходимо (напр. в случай на отсъствие, заболяване).

Hargassner направи промяна в концепцията за отопление на еднофамилни и ваканционни къщи и дори за любителите на дърва за огрев, тъй като, ако е необходимо, една отоплителна система на пелети може да бъде преобразувана в отоплителна система на дърва за огрев в много компактна форма. Предимствата са очевидни. Комфортът на автоматизираната отоплителна система на пелети може да се съчетае със сигурността на отоплителната система на дърва, в случай на криза.

„Цялата система е проектирана толкова компактно, че да е интересна и за средностатистически еднофамилни къщи или вили. В момента този продукт е привлекателен за много хора, които са разтревожени от енергийната криза, екологичния преход и глобалните политически сътресения по отношение на изкопаемите горива“, обяснява Антон Хофер, продуктов мениджър в Hargassner.

Hargassner Heiztechnik

Практично решение 2 в 1

Компактният дует на отоплителната система за дърва Smart-HV на Hargassner и котела за пелети Nano-PK съчетава два високоефективни топлообменника и целенасочено разпределение на топлината с минимални топлинни загуби и максимална ефективност. Тази комбинация се състои от котел за дърва с ръчно пълнене от 17 до 23 kW и котел за пелети от 6 до 32 kW с автоматично почистване и иновативна системата за дозиране. Класът на енергийна ефективност е A+.

„Тези, които търсят особено благоприятно съотношение между цена и качество, със сигурност са направили добър избор с комбинацията от два ръчно зареждащи се котли като Smart-HV + Smart-PK. Тя може да работи до десет дни без зареждане“, продължава Антон Хофер.

Напълно автоматичното превключване между работа с пелети и трупи, както и индивидуалните опции за монтаж допълват картината на новите комбинирани варианти.

Снимки: Hargassner Heiztechnik

Може да харесате още...