Комбинирани котли Bisolid SAVER C на дърва или пелети – удобно, лесно, изгодно

Bisolid SAVER C

На прага на астрономическата пролет, настъпването на която повечето от нас очакват с нетърпение, зимата се завърна и категорично ни напомни, че все още тя е  властващият сезон. Напомни ни колко студена, снежна и ветровита може да бъде тя и колко е хубаво в подобни дни да се радваме на уюта на топлината в дома или офиса, осигурени от едно ефективно решение за отопление.

Провокирана от последните усилия на зимата, фирма „Екотерм Проект“ използва възможността да напомни на интересуващите се клиенти, че все още е в сила промоцията на комбинирани котли от серията Bisolid SAVER C, за работа с дърва или пелети.

Bisolid идват на българския пазар, за да задоволят нарастналото търсене на котли за изгаряне на твърдо гориво, като осигуряват по-висока ефективност и съответно по-ниска цена на отоплението. Това се постига благодарение на възможността за избор на оползотворяваното гориво, комбинация от най-евтино гориво в страната – дървата и горивото, позволяващо автоматизация на горивния процес, а именно дървесните пелети.

Само за една минута, котелът може да премине от работа на дърва към работа с пелети или обратно. Да, 1 минута звучи невероятно, но е факт и то при изключително лесно за потребителя конструктивно решение. Котлите от серия Bisolid SAVER C са оборудвани с допълнителна предна врата с пелетна горелка и табло за управление, благодарение на които се извършва смяната на горивната компонента.

Bisolid SAVER C

В котлите от модел BISOLID SAVER C има възможност за изгаряне на дърва за огрев с дължина до 400 mm и на определени видове агро отпадъци – дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци. Увеличеното пространство за зареждане с гориво, гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.

Горелките GP Bisolid изгарят дървесни пелети Ø 6-8 mm, категория EN plus A1

GP Bisolid

По-високата ефективност в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманената, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа (по-голяма топлообменна площ).

Възможност за ползване на кредит енергийна ефективност по програма REECL.

Котлите от серия Saver са тествани по стандарт EN 303-5 и отговарят на изискванията му.

– Котлите са стандартно оборудвани с механичен енергоспестяващ термостатичен вентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, с което се осигурява максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност.
– Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.

Bisolid

Пелетната горелка Bisolid е напълно автоматизирана – запалване, следене на пламъка, спиране на горивния процес по специален алгоритъм, включващ продухване. То  осигурява почистване на горивната камера, което гарантира лесно и безопасно запалване. Има интуитивен LCD дисплей за лесна работа със светлинна индикация на активните функции.
– Новото по-съвършено управление на горивния процес, изразено в спрегнато модулиране на горивото и въздуха, гарантира висока ефективност и икономия на гориво. Управлението осигурява запалване и стартиране на горелката при максимална мощност, за бързо достигане на желаните параметри, след което започва същинското модулиране. При горелките със степенно регулиране, за да се постигне този ефект е необходима ръчна намеса.
– Горивна камера от жароустойчива стомана, гарантираща надеждна и дългосрочна експлоатация.
– Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и ел. енергия.
– Възможност за регулиране на температурата на топлоносителя в широк диапазон.
– Възможност за работа със стаен термостат и седмичен програматор.
– Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.
– Възможност за управление на димосмукателен вентилатор, който улеснява решаването на проблеми с тягата на комина и безопасната работа на съоръжението.
– Защити от обратен огън и самозапалване на горелката, както и от замръзване на топлоносителя
– Възможност за старт и стоп чрез gsm модул – опция.

Така с напомняне, че подходящото решение за отопление на дома или офиса ще изпълни студените зимни дни с много топлина и уют, фирма „Екотерм Проект“ е в готовност да откликне на всеки интерес от страна на потребителите.

Може да харесате още...