Комбинирани котли от Fröling печелят „Най-добър продукт на годината 2019“

SP dual

Компактните, комбинирани котли SP dual и SP Dual compact на австрийската компания Fröling бяха отличени с най-голямата награда в света за иновации в областта на технологиите, спорта и начина на живот и убедиха журито в категориите високо качество, лекота на използване, функционалност и екология.

SP dual

Комбинираните котли Froling SP Dual и SP Dual compact перфектно съчетават най-съвременните технологии за огрев на дърва с удобството на инсталация за пелети. Комбинираните котли отговарят на всички изисквания за гориво и пелети в минимално пространство (по-малко от 1.2 m² за SP Dual compact) в две отделни горивни камери. Запалването на заготовките може да се извърши чрез остатъчна топлина, ръчно или напълно автоматично с помощта на пелетна горелка. Ако дървата изгорят и не се напълнят отново в рамките на определено време (0-24 часа), топлината автоматично се генерира отново с пелети.

SP dual

Високата ефективност, ниските емисии и разходите за енергия характеризират комбинацията от серия котли. Котлите S1 Turbo и S4 Turbo се предлагат като опция с фланец за пелети. По този начин, пелетната единица може да бъде монтирана допълнително по всяко време и клиентът има напълно оборудван котел SP DUAL или SP Dual compact. Допълнителната автоматична система за почистване на топлообменника осигурява още по-голям комфорт.

SP dual

Комбинираните котли SP Dual SP Dual (28 kW) и SP Dualcompact (15 kW и 20 kW) също се предлагат като опция с кондензна технология. Кондензиращият топлообменник използва енергията от димните газове, които в конвенционалните решения излизат неизползвани през комина, като по този начин позволяват ефективност на котела до 102,8% (SP Dual compact) или 100,1% (SP Dual).

За повече информация: Fröling


Вижте също...