Комфорт, надеждност и икономия чрез автоматизираните пелетни котли Pelletherm V.2

Pelletherm V.2

Един от най-големите лидери в производството на пелетни съоръжения за отопление, фирма Екотерм Проект, предлага автоматичен пелетен котел Pelletherm V.2 с иновативни управления М01 и М03. Pelletherm V.2 е идеален за постигане на мечтания топлинен комфорт у дома при ниски експлоатационни разходи и висока надеждност.

Проектирани за отопление на битови и фирмени обекти, както и за осигуряване на битова гореща вода през летния сезон, пелетните котли Pelletherm V.2 осигуряват комфортно отопление чрез автоматично изгаряне на дървесни пелети, отговарящи на стандарт БДС EN ISO 17225-2-2014. Ниските разходи за отопление са гарантирани благодарение на високата ефективност (>93) и използването на дървесни пелети с различно качество. Вложените компоненти в Pelletherm V.2 са от престижни европейски производители. Котелът е изключително надежден и безопасен за работа, като има клапа за защита от обратен огън, контрол на скоростта на вентилатора за свеж въздух и вентилатор на димни газове със сензори на Хол.

Pelletherm V.2

Използваните пелети могат да варират между диаметър от Ø6 mm до Ø14 mm, като в котела могат да бъдат изгаряни и изсушени костилки от плодове. Тази непретенциозност към качеството на използваното гориво е едно от най-големите предимства на този котел, което го прави уникален.

Работата с пелетен котел Pelletherm V.2 е изключително лесна, като котелът има автоматично запалване и автоматично подаване на горивото. Собственият патент на полезен модел на дозиращото устройство за подаване на твърдо гориво елиминира фактора „обратен огън“ и самозапалването. Почистването (обстъргването) на пепелния остатък върху скарата на горелката също е автоматично, без прекъсване на горивния процес. Автоматизираната експлоатация на котела е допълнена чрез възможност за работа с дистанционно управление и регулиране на температурата с универсален стаен термостат, кaто топлинната мощност може да се регулира в широк диапазон. Котелът има вграден бункер от 100 кг и възможност за зареждане на гориво от друг външен източник.

Сред предимствата, които отличават пелетен котел Pelletherm V.2 с управление М01, е автоматичната 5-степенна модулация, която намалява броя на спиранията и стартиранията, както и консумацията на гориво и използвано електричество, което е гаранция за ниски експлоатационни разходи. С това управление потребителят може да се радва на възможност за контрол на водна помпа и акумулиращ танк, както и на възможност за старт и стоп, използвайки GSM модул.

Pelletherm V.2

Дизайнът на автоматичен пелетен котел Pelletherm V.2 с управление M03 е модерен и лесен за употреба, с атрактивен дисплей със сензорен панел, представящ информация във формата със смислени икони. Това управление дава възможност за Fuzzie Logic на горивния процес, което намалява броя на спиранията и стартиранията, както и консумацията на гориво и използваното електричество. Чрез използване на интернет модул може да се достигне до всички функции на контролера, включително и до сервизните функции. Историята на работа на котела се визуализира ясно във формата на графики. Функция лято/зима, дистанционно управление, (по избор) модули за контрол на смесителните системи, управление в зависимост от изменението на външната температура – всичко това допълнително улеснява експлоатацията на котела. За максимален контрол, котелът разполага с възможност за следене на температурата на димните газове и контрол на всички основни функции на централното отопление и битовата гореща вода, смесителната помпа и самия смесител.

Aвтоматичен пелетен котел Pelletherm V.2 е идеалното решение за постигане на комфорт у дома чрез лесна и автоматизирана експлоатация, висока ефективност и ниски разходи на гориво. Потърсете го при дистрибуторите на Екотерм Проект из цялата страна или разгледайте уеб сайта www.ecotherm.bg.

Може да харесате още...