Комфорт в дома със серията МРХ на De Dietrich

„Моят дом е моята крепост” е английска поговорка. Но и в България домът и семейството са фундаментът, върху който е изграден животът на хората. Днес постигането на домашен уют е по-лесно от всякога. Съвременните технологии предлагат много възможности за това и е въпрос на личен избор и бюджет коя ще бъде избрана.

Най-често, когато чуем отопление, си представяме радиатори, които получават топлина от ТЕЦ. Те присъстват в почти всяко жилище в големите градове. Ако човек не е свързан към системата за централно отопление, може да инсталира в дома си конвекторни радиатори. Това са отоплители с вграден вентилатор, който разпространява горещ въздух, нагрят от пита или серпентина.

Природният газ обаче става все по-популярен за задоволяване на нуждите от топлина и гореща вода в дома. Но за да се използва тази алтернатива е необходимо районът и сградата да са свързани към газопреносната мрежа. Съвременните газови котли са компактни, икономични и с модерен дизайн. Те могат да бъдат инсталирани практически във всяка част на жилището.

Употреба

Топ моделите, като предлаганите от „Рувекс” кондензни котли, позволяват да се получи скрита топлина, отделяща се при охлаждането на изходящите димни газове и кондензация на водните пари, които се съдържат в тях. Така производителността на котела се увеличава приблизително с 15% в сравнение с нискотемпературните котли и с 40% спрямо котлите от предишни поколения. Отделянето на NO2, отговорен за киселинните дъждове, се намалява с 1/3 спрямо нискотемпературните котли и с 10 пъти спрямо котлите от по-стари генерации.

Един от най- новите модели газови котли на пазара е серията МРХ на френския производител De Dietrich. Те притежават НОВА електронна система за управление процеса на горенето (Gas Combustion Optimizer), която регулира подаващия газ-клапан, и осигурява автоматичен котрол върху качеството на горене. Системата управлява нивата на вредни емисии на СО (въглероден оксид) и намалява риска от течове на ведни газове. Благодарение на нея няма нужда да настройвате газовия клапан при пускане и да се правят промени в системата при горене на различни видове газ. Системата GCO адаптира качеството на горенето за максимална ефективност.
Изборът на необходимата мощност на котела и неговият тип не се определя само по отопляемата площ, но и от наличието на подово отопление, консумация на битова гореща вода и др.

Ако имате нужда от битова гореща вода в големи количества и при постоянна температура, можете спокойно да се доверите на газовия котел МРХ.

Компактният модел МРХ 24 може да бъде свързан към външи бойлери и е с мощност от 3.4 до 24 kW. А при версията MPX BIC 28/33 ще намерите 40-литров бойлер от неръждаема стомана със серпентина и нов тип изолация, която ще намали топлинните загуби с 15 %. Емайлираната облицовка с високо съдържание на кварц ще Ви гарантира кристално чиста вода.

Газовите котли могат да бъдат оборудвани с външен датчик, стаен термостат и електронен програматор. Това позволява задаване на температурни параметри за всеки един ден от седмицата, при дневен и нощен режим. Това е голямо удобство при дълги отсъствия от жилището. Котлите МРХ могат да бъдат свързани със стаен термостат (включване/ изключване) или програмируем такъв за модулация мощността на котела според нуждите на инсталацията. Свързан по този начин, котелът става още по-функционален, ефективен и икономичен.

Ако имате нужда от здрав и надежден котел във всяко едно отношение с топлообменник от неръждаема стомана и месингов хидроблок, изберете НОВИТЕ стенни газови кондензни котли De Dietrich серия МРХ! Компактни по размери, версии само за отопление или комбинирани с БГВ, удобни за бърз и презпроблемен монтаж на всякакви места.

Стойността на първичната енергия ще има все по-голямо значение при определянето на подхода към създаване на комфорт в дома. ТЕЦ, вода, слънце, вятър са все фактори, които ще определят решенията за климатизация на дома, независимо дали е апартамент, вила или къща. За да намерите  най- доброто индивидуално решение винаги може да разчитате на експертна помощ от специалистите на „Рувекс” АД.