pixel

Комфорт в новия сервиз на Омникар Ауто в София, чрез системно решение от Hoval

TopVent CAU9С

Питали ли сте се защо е важен комфортния микроклимат и работната среда в сервизите за автомобили? Ето една причина, която ще Ви убеди в положителния отговор на този въпрос.

Формулата е проста: когато човек се чувства добре – работи добре. А за да се чувства добре, е необходима комфортна работна среда. Доказано е, че тя е ключът към по-добрата производителност и качество на труд. Не става дума само за комфорт от интериорна гледна точка. Когато на работници и служители е осигурено оптимално затоплено, охладено пространство, с така необходимия пресен филтриран въздух, то бъдете сигурни, че те ще дадат много по-добри резултати, защото работата им ще бъде удоволствие. А в добри условия на труд – вниманието и обслужването на Вашия автомобил в сервиза ще бъде добро.

Когато „Омникар Ауто“, дилър на Рено и Дачия, започнаха проекта на новия си сервиз и шоурум в София, ефективното и инвестиционно оптимално решение от Hoval намери най-добро приложение.

Децентрализирана климатизация в съчетание с ефективен триходов нафтов котел от Hoval.

За комфорта в двете сервизни халета с площи съответно 220 м² и 410 м², височина 7,1 м се грижат два покривни апарати TopVent CAU9С, по един за всяка зала.

TopVent CAU9С

Един апарат има мощност 88 kW и дебит 6600 m³/h. Апаратите подават необходимото количество пресен въздух, предварително затоплен и филтриран. Те успешно свалят топлия въздух, който се задържа в подпокривното пространство, обратно в работната зона като по този начин намаляват топлинните загуби с 20%, а това от своя страна води и до икономии за отопление на сградата. Благодарение на компактния си дизайн и ниското си тегло, апаратите бяха монтират бързо и лесно, което спести време и средства при монтажните дейности.

Друго предимство на този тип апарати е възможността да работят в режим „free cooling“ в преходните сезони и летните дни с прохладни нощи. Апаратите са снабдени с интелигентна контролна система TempTronic.

„Апаратите на Hoval монтирахме бързо и лесно, а това ни спести време и пари. Освен това разчитахме на тяхната подкрепа по време на цялата инсталация и пуск на съоръженията“ – споделя Спас Атанасов, управител на фирма Аероконцепт – изпълнител по част ОВК на обекта.

TopVent HV-5.

В подготвителната зала, която се намира между двете сервизни халета, бе разположен един апарат TopVent HV-5.

Той работи само на рециркулация и има топлинна мощност 19 kW, дебит 5300 m³/h. Той е достатъчен, за да поддържа комфортната зона на залата с площ 139 м².

В допълнение към децентрализираната вентилационна система бе монтиран триходов стоманен нафтов котел Uno3 – 250 kW с ефективност до 96%, който осигурява топлоносител към апаратите, отопление на изложбената площ, битова гореща вода за цялата сграда. Управлението на котела е TopTronic.

TopVent HV-5.

Резултат: В сервиз „Омникар Ауто“ служителите, а и вашите автомобили, се чувстват изключително комфортно, благодарение на едно перфектно системно решение от Алпите.

TopVent HV-5.

Може да харесате още...