pixel

Комфорт за спортуващи и зрители в обновената зала Триадица в София

След дълги години студуване за зрители и спортуващи, дойде ред и на зала “Триадица” да посрещне „топло“ своите състезатели и фенове. Това стана благодарение на едно оптимално решение, с правилно разпределена инвестиция от БФ “Баскетбол”, която ще стопанисва залата за срок от 10 години и подкрепата на децентрализираната климатизация от Ховал.

Инвестицията за реновацията на Триадица е с приблизителна стойност 200 000 лв. Сградата е със застроена площ 2067 м², от които 1000 м² е основната баскетболна и волейболна зала, която разполага с трибуна с 530 седящи места и има височина 10 м. Освен за спортни събития, залата е и мултифункционална. В нея могат да се провеждат концерти, презентации, дискотеки, събрания и културни инициативи.

Това е един предизвикателен обем с разнообразна функционалност, в който децентрализираната климатизация от Hoval намери своето приложение. Забележително е, че само един апарат TopVent MH бе достатъчен, за да покрие тази голяма, близо декар, площ. Делът на този апарат на фона на цялата инвестиция се равнява на едва 7% от общата стойност. Но ефектът от него е близо 100% от гледна точка на комфорт и ниски загуби на енергия.

Покривния апарат TopVent MH осигурява необходимото количество пресен въздух, затоплен и правилно разпределен в целия обем на залата. Икономията на енергия идва от факта, че вече топлият въздух не се задържа високо под покривното пространство в топлинни джобове и не се губи в атмосферата. Апаратът сваля успешно тази топлина обратно в залата, а правилното разпределение на въздуха е подсигурено от патентования AirIjnector®, без усет за течение. Благодарение на него температурната разлика по височина в залата е само 1°С.

Топлоизточник за захранване на апарата е вода от ТЕЦ.

Монтажът бе бърз и лесен, което спести време и средства, тъй като за разлика от централните съоръжения за обработка на въздуха, децентрализираните системи работят без мрежа от въздуховоди. Улеснение е също и че модулите идват предварително окабелени.

Експлоатацията на една спортна зала е спорадична и непостоянна, което предполага внедряването на гъвкава климатична система, която за кратко време да климатизира и вентилира залата ефективно, каквато е децентрализираната климатична система на Hoval.

Реновираната зала Триадица бе дадена за пример от кмета Йорданка Фандъкова на откриването й на 4 март тази година, пример за една добре усвоена инвестиция и едно добро начало за развитието на масовия спорт в България.

Резултатът е на лице – гости и спортуващи вече се наслаждават на приятния комфорт, благодарение на едно оптимално ОВК решение от Алпите.

Може да харесате още...