pixel

Комфортна вентилация с различни варианти на управление

Meltem

Тъй като сградите напредват все повече в технологично отношение, важно е системите да са лесни за управление и работа. Това важи и за вентилационната технология, тъй като правилното управление може да окаже влияние върху благосъстоянието на обитателите и енергийната ефективност.

В зависимост от вашите нужди и типа на имот, Meltem предлага различни варианти на работа за своите комфортни вентилационни устройства с рекуперация на топлина.

Основната версия се управлява директно от устройството. Ако в жилищна сграда са инсталирани няколко устройства, те могат да бъдат свързани заедно и до 5 устройства могат да бъдат управлявани централно чрез сензор с бутон Incontrol.

Безжичното радио управление или приложението обаче предлага най-голямо удобство. Безжичният бутон с 4 гнезда може да се използва за управление на един вентилационен модул. Практично допълнение е дистанционното радиоуправление, което позволява достъп до всички специфични за устройството функции и задаването на параметри за тях.

Управление с приложение от вашия мобилен телефон

За потребителите на смартфони приложението Meltem предлага високо ниво на удобство. То позволява на потребителите да имат достъп до своите устройства за комфортна вентилация отвсякъде чрез смартфон или таблет. След като бъдат интегрирани едно или повече устройства, могат да се задават индивидуални програми за вентилация и време. Отдалечената поддръжка може да се извършва онлайн, като защитата на данните винаги е гарантирана благодарение на пълното им криптиране.

Приложението Meltem е лесно и интуитивно за използване. Навигацията в менюто се извършва чрез познатите движения с докосване и плъзгане. Показват се например качеството на въздуха и параметри като влажност, CO2 и температура.

Разбира се, устройствата могат да бъдат интегрирани и в BUS системи като Modbus или KNX. Областите на приложение на този вариант включват жилищни сгради, хотели, офис сгради и други подобни обекти.

Снимка: Meltem

Може да харесате още...