pixel

Компактни композитни системи газ-въздух за газови кондензационни котли

ebm papst

Ebm-papst предлага системи за газово-въздушни съединения, включващи вентилатор, тръба на вентури, газов клапан и управление на горелката от един източник. Radimix VG100 е проектиран да направи газовите кондензни отоплителни системи по-ефективни.

Системно решение за всяко изискване за отопление

Решаващият фактор за комбинираната система газ-въздух е правилното съотношение. Това е единственият начин да се осигури ефективно изгаряне с висока ефективност. Системното решение HS 100 на Radimix захранва съвременните газови кондензни котли в жилищни сгради с оптимално количество и състав на газа и въздуха в диапазона на мощността до 50 kW.

Системното решение HS 108 на RadiMix в диапазона на мощността до 80 kW е особено подходящо за търговски приложения и за жилищни сгради.

Висока ефективност и подходящи вентури

За да се постигне висока ефективност и идеална геометрия на потока, геометрията на лопатките на газовите вентилатори е оптимизирана и съобразена с корпуса. Вградените в духалките EC-двигатели осигуряват висока ефективност. Освен това Ebm-papst предлага различни вентури, например новия високоефективен Вентури или Мултивентури, в зависимост от обхвата на отоплителната мощност.

Газовият вентил може да бъде монтиран директно на вентури или да бъде разположен на друго място в блока. Наличните вентури позволяват гъвкаво, компактно и спестяващо място вграждане в агрегатите. Те са проектирани като напълно тествани и съгласувани единици с оптимизирани интерфейси, за да се сведат до минимум усилията за интегриране.

ebm papst

Подходящи за пневматични и електронни връзки

Системното решение RadiMix с високоефективен вентури може да се използва както в пневматични, така и в електронни системи. Пневматичните клапани регулират съотношението на смесване с помощта на вакуума в тръбата на вентури, докато при електрическата взаимосвързана система електронното управление на газовия клапан позволява активно регулиране на съотношението на смесване.

Всички компоненти вече са сертифицирани и тествани за добавяне на до 20% водород. В момента в ebm-papst се разработва и системно решение, което позволява изгарянето на смес от 100% водород и въздух.

Снимки: Ebm papst

Може да харесате още...