Компактни моноблок термопомпи Domusa

domusa

Испанската компания за отоплителна техника Domusa Teknik е основана през 1976 г., като от 1999 г. е член на една от най-големите корпорации в Испания – Mondragon. Продуктовото портфолио на компанията включва соларни системи за производство на топла вода, топлообменници, газови и нафтови котли, електрически котли, котли за изгаряне на биомаса и нафтови горелки. Продуктите им може да намерите на българския пазар, предлагани от фирма Рувекс.

domusa

Dual Clima е напълно окомплектован агрегат за отопление, охлаждане и БГВ (битова гореща вода), който може да се комбинира с други източници на енергия – слънце, газ, нафта. Мощностите, в които се предлага, са: 8, 11 и 16 kW, с отлична сезонна ефективност (рейтинг А++ и А+++). Една идеална алтернатива за тези, които избират възобновяем енергиен източник за домовете си.

Икономия
Намалява общото потребление на енергия в дома до 70%, благодарение на използването на безплатната енергия на въздуха.

Многофункционалност
Може да се използва за постигане на необходимия кофорт в дома (отопление, охлаждане и БГВ).

Природосъобразност
Въздухът е чиста технология, която опазва околната среда. При неговото използване не се изпускат димни газове, тъй като не е необходимо да се изгаря нищо.

Безопасност
Това е една много по-безопасна система, която изисква по-малко поддръжка от системите с вътрешно тяло.

domusaТермопомпите Dual Clima са оборудвани с компресор DC Inverter, който е тих, стабилен и високоефективен. Той модулира топлинната енергия според нуждите на Вашия дом. Чрез автоматичната настройка на мощността, циклите за включване/изключване са намаляват, осигурявайки по-голяма надежност на системата. В резултат на това се намалява ненужното потребление. Dual Clima има система, която намалява загубите, причинени от натрупването на лед в изпарителя. Енергийната ефективност на Dual Clima се счита за една от най-добрите в своята категория.

При monobloc технологията цялата фреонова схема е инегрирана във външното тяло, което намалява риска от течове на газ/фреон и по този начин се избягват операциите за презареждане на газа. Контролното табло е инсталирано в дома, като имате пълен котрол над всички компоненти на системата, чрез лесна и интуитивна употреба. Режимът на „нощна работа” намалява нивата на шума от вентилаторите през време на нощните часове.

В областта на отоплението и климатизацията Рувекс представя пълната гама от термопомпи Dual Clima и пакет от решения за оптимизиране на енергийната ефективност на съоръженията, съхранението и разпределението на БГВ. Само сега може да закупите термопомпа Dual Clima на специална промоционална цена.

За повече информация: www.ruvex.bg и на 0700 14 014.

Може да харесате още...