pixel

Компактни вентилатори за охлаждане във високотехнологични приложения

Ebm-papst

С производителността на съвременната електроника във все по-компактни инсталационни пространства изискванията за охлаждане се увеличават. Затова компактните вентилатори трябва да бъдат не само мощни, но и ефективни и с оптимизиран шум. За тази цел Ebm-Papst представи Axi Force 40.

Ebm-papst разшири своята серия компактни вентилатори Axi Force с нов вентилатор. Axi Force 40 има изключително компактен дизайн и следователно може да бъде интегриран в широк спектър от приложения за високопроизводителна електроника. Той се използва най-вече в телекомуникационните технологии, в мрежовите технологии, в индустриалните контролни шкафове, в сървърите и в други най-съвременни приложения.

Благодарение на новата концепция за мощен двигател и статичното налягане до 1400 Pa, Axi Force 40 преодолява безпроблемно предизвикателствата, породени от тесните условия на монтаж, като например високото противоналягане. Скоростта на новия компактен вентилатор, който се предлага с номинално напрежение от 12, 24 или 48 VDC, се регулира безстепенно в диапазона от 3 000 до 27 000 об/мин с помощта на вход за управление PWM. Това позволява работа според нуждите по отношение на необходимия въздушен поток. Той има консумация на енергия при свободно издухване от 19 W, която се увеличава до 23 W при максимална въздушна мощност. Максималният въздушен дебит на Axi Force 40 с размери 40 x 40 x 28 мм е 56 м3/ч. Благодарение на новоразработения аеродинамичен дизайн, Axi Froce 40 също е акустично оптимизиран и е значително по-тих от сравнимите вентилатори.

Вентилаторите в охлаждането на електрониката често имат дълго време на работа. Много от тях работят в непрекъснат режим. В допълнение към ефективността и охлаждащата мощност се изисква и надеждност. В крайна сметка става въпрос не само за чувствителни компоненти, но и за чувствителни данни. Axi Force 40 предлага висока експлоатационна надеждност при тежки условия на околната среда благодарение на многобройните си подобрения. Предлаганата като опция пълна капсула има допълнителна защита срещу солена мъгла, проникване на вода и чужди тела в съответствие с IP68 и ATEX EN 60079-7 (група IIC, T3). Според производителя, здравият компактен вентилатор издържа на температурни промени и други метеорологични условия.

Снимка: Ebm-papst

Може да харесате още...