pixel

Кондензни газови котли Habitat от Romstal

habitat

Romstal – иновативна компания, лидер в отоплителния сектор в България, представя новата линия газови котли Habitat. Новият кондензен котел, с най-висок обхват на модулация, енергийна ефективност, устойчивост, дизайн и безопасност в своя клас, позволява драстично да намалите консумацията на газ и вредни емисии.

romstalИзцяло произведен в Италия, новият котел Habitat гарантира висок добив на енергия:

– на първо място, той възстановява и използва топлината на изпарените при горенето газове, която се разпръсква в нормалните котли;
– на второ място, високата гама на модулация от над 1:10 позволява на котела Habitat да се адаптира към действителните нужди от топлина в жилището, като намалява броя на запалванията и изключванията.

“Smart” решения

Устойчивост благодарение на научни изследвания и нови технологии: Romstal е проектирал и разработил ICS – Интелигентна система за изгаряне, която превръща Habitat в интелигентен котел, който може да се управлява, настройва и адаптира независимо. Всъщност, ICS следи стойностите на горенето и регулира газовия поток, за да има винаги правилното съотношение въздух/газ. По този начин се постига намаляване на потреблението на газ, по-ниски емисии и по-малко време за инсталиране или ръчни настройки.

Други предимствата, които осигурява ICS системата са:
– адаптивна газ функция, позволяваща опростена смяна на типа газ: необходима е само промяна на параметъра, без механична подмяна на дюзите;
– няма механични настройки;
– напълно автоматично калибриране чрез сервизното меню;
– сигурно и бързо първоначално въвеждане на котела в експлоатация;
– увеличава живота на горелката и намалява шума.

Качество и ефективност

Romstal продължава да използва месинг за хидравличните си части за осигуряване на максимална надеждност и издръжливост на своите продукти. В новата хидравлична група от месинг се използват само европейски доставчици на компоненти:
– 3-пътен вентил: Caleffi/Kramer;
– модулиращ газов клапан: Sit;
– нов флусостат: Fitre;
– електронна циркулационна помпа с ниска консумация от Grundfos;
– разширителен съд от Zilmet;
– топлообменник за БГВ от Condevo.

Топлообменникът е проектиран и изработен от нова неръждаема стомана AISI 441 с увеличен размер на водния канал. Вътрешната част на серпентината на Romstal Habitat е увеличена 4-кратно в сравнение с подобни котли, гарантирайки висока скорост на потока, ниски загуби на налягане, лесно почистване и поддръжка.

Благодарение на новия топлообменник Romstal Habitat има добра топлинна ефективност и по-добра устойчивост на замърсявания, ето защо котелът е идеален за подмяна на мощности от предварително съществуваща инсталация.

romstal

И накрая, котелът е и дизайнерско бижу. Елегантната естетика на Habitat всъщност е резултат от креативността на Italdesign Studio на известния дизайнер Джуджаро, автор на дизайна на спортни и луксозни автомобили, работил върху изцяло новата линия котли от серията Habitat.

С компактните си размери (400 ш x 700 в x 300 д мм) котелът е подходящ за монтаж и в помещения с ограничено пространство.

romstal

В Romstal смятат, че енергийната ефективност на един дом зависи от това как се отоплява: изборът на ефективен котел е важен както за околната среда, така и за прякото въздействие върху разходите в сметката.

Затова ви предлагаме да се възползвате от най-новите технологии на пазара с газовите котли Romstal Habitat.

За повече информация – Romstal.

Може да харесате още...