pixel

Конференция събира МОСВ и енергийни агенции в Пловдив

Конференция събира МОСВ и енергийни агенции в Пловдив

Енергийна Агенция – Пловдив (ЕАП), Международен панаир Пловдив, Асоциация на българските енергийни агенции (АБЕА) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са организатори на конференцията „Зелено отопление и транспорт за чист въздух в градовете”. Тя ще стартира на 28 септември от 13 часа в палата 8, етаж 2 в рамките на провеждащия се Международен есенен панаир. Организаторите коментираха, че идеята за зелените технологии кореспондира на мотото на предстоящото есенно изложение – екология, енергоспестяващи методи и уреди, преработка на отпадъците, пречистване на водата и въздуха.

Своето присъствие са потвърдили представители на държавната власт и общини от цялата страна, бизнесмени, заинтересовани лица и много граждани.

Дискусиите ще преминат в два панела. В първият ще се разискват законодателната рамка, анализи и оценки за състоянието на въздуха в градски условия. Под прицел ще попаднат замърсяването с фини прахови частици на българските градове и какви „спасяващи” програми се предлагат за подобряване качеството на атмосферния въздух. Това ще е част от презентациите на Евдокия Манева, зам.-министър на МОСВ и Георги Михайлов, експерт в дирекция „Въздух” на екоминистерството. За новите приоритети – зелено отопление и как да променим поведението на българските домакинства в тази насока ще говори Владимир Вълков, експерт в ЕАП. Лияна Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна Агенция – Пловдив, ще представи положителната инициатива на Евросъюза чрез Конвента на кметовете, както и плановете за действие за устойчиво енергийно развитие на Пловдив, Карлово и Ихтиман до 2020 г.

Добрите практики и зелените енергийни услуги ще бъдат обект на дебати във втория панел. От него ще стане ясно какви са предимствата на екогорива.

publics.bg

Може да харесате още...