Контролери за топлофикационни системи ECL Comfort

От началото на 2011 г. Данфосс предлага на пазара седмото поколение електронни регулатори за централно отопление. На основата на успеха и предимствата на предишните поколения, контролерите ECL Comfort 210 и 310 на Данфосс гарантират комфорт и удобство при системите за отопление, охлаждане и битова гореща вода.

По-малко означава повече предимства за Вас
Контролерът ECL Comfort на Данфосс изглежда опростен, но работата му е по-интелигентна, затова той допринася повече за успешната Ви работа, отколкото бихте очаквали. Например, Вие можете да спестите от времето за монтаж и пускане в експлоатация, да намалите непредвиденото техническо обслужване, да се възползвате от по-краткия срок за запознаване с работата му и да намалите разхода на енергия.

Освен това, Вие получавате повече функции вградени в продукта, спестявате повече от работното си време и се радвате на повече доволни клиенти. Усъвършенстваните функции и конструкция в никакъв случай не са за сметка на улесненото му използване и правят монтажа, конфигурирането и работата с него прости като детска игра.

Дизайнът му също е освежен. С изчистените си и опростени линии, ECL лесно се вписва във всякакво обкръжение. Опазването на околната среда също е от значение, затова контролерите ECL Ви предоставят възможност да намалите разхода на енергия, а вследствие на това и емисиите от СО2.

Интелектът управлява материята
Контролерът ECL действа като мозък на отоплителната система. Той Ви дава възможност да регулирате и оптимизирате експлоатационните показатели и функционирането на системата.
Контролерът ECL Comfort е очевидния избор, тъй като отговаря на изискванията за всички типични приложения за топлофикационни и малки отоплителни системи.

Изглежда елементарно, но работи по-интелигентно

Докато при повечето регулатори за отоплителни системи съществува тенденция да стават все по-сложни и трудни за боравене, Данфосс пое по пътя на конструктивната опростеност.

При контролерите ECL Comfort 210 и 310 настройката и работата на отоплителната инсталация никога не е била по-лесна и по-разбираема. При контролера ECL или изнесеното устройство за управление ЕСА цялото навигиране и взаимодействие се осъществява чрез въртене и натискане на кръговата скала върху предния панел.

Всички менюта и данни за системата се появяват върху графичния дисплей на Вашия роден език, а логично структурираното меню прави работата с него безпроблемна и интуитивна.

Няма примигващи лампички или клавиатура и превключватели, но възможностите са неограничени. Това осигурява правилно пускане в действие и лесно понататъшно управление, което от своя страна гарантира оптимален комфорт и надеждност.

Многобройни преимущества
За успешно пускане в действие на контролера ECL Comfort на Данфосс са необходими само няколко стъпки. Всичко е много опростено и всъщност не се нуждаете от някакви специални познания по програмиране.

– Елегантен, не предизвикващ объркване потребителски интерфейс
– Интуитивният софтуер прави работата с него изключително лесна
– Моментална обратна информация на собствения Ви език
– Достъп до потребителските данни, аларми, регистри и настройки
– Лесна за ползване от потребителя техническа документация

Няколко стъпки за пускане в действие, които Ви извеждат с една крачка пред графика

Специализираната програма за настройка – избор на език

След опроводяване и свързване на компонентите на системата, като помпи, задвижки и сензори за температура, можете да вкарате ключа за задаване на приложение на ECL.

С помощта на въртящия се бутон изберете желания от Вас език и следвайте по-нататъшните указания, появяващи се на дисплея.

Специализираната програма за настройка – избор на приложение

Изберете Вашето приложение от набора системни приложения запаметени в ключа за задаване на приложения на ECL.

Можете да избирате между фабрични настройки за конкретни приложения или специфични за потребителя настройки, ако такива са били запаметени в ключа.

Основни настройки на контролера

Основните контролни параметри трябва да бъдат конфигурирани, за да се постигне оптимален резултат при пускане в експлоатация.

Те се намират в менюто “настройки”. Подаваните температури за отопление на помещенията и БГВ се настройват в потребителските менюта.

Топлинна крива

С шест координатни точки, които могат да се конфигурират за постигане на гъвкава топлинна крива, контролерът ECL Comfort 210/310 отговаря на всички изисквания за постигане на точното ниво на комфортна температура в системата.

Предпочитан дисплей

Изберете предпочитания от Вас екран сред набора от предварително определени начини за визуализация, за да направите бърз преглед на системата. Използвайки предпочитания от Вас екран, можете да осъществявате такива функции като избиране на режима на контролера (периодичен, комфортен, икономичен или режим за защита против замръзване), както и желаното ниво на температурен комфорт (в помещенията и за БГВ).

Ключът за избягване на евентуални трудности
Контролерът ECL Comfort е пригоден за цяла гама от ключове ECL за задаване на приложения. Всеки ключ за приложение е програмиран с характерни параметри за отделни приложения в областта на отоплението и охлаждането.

Интелигентният ECL- ключ за приложения улеснява повече от когато и да било инсталирането и настройката на контролера ECL за приложението на Вашата отоплителна система, при това без необходимост от някакво сложно програмиране. Това улеснява извършването и коригирането на настройките на Вашето приложение.

В случай на прекъсване или неизправност в отоплителната система, параметрите на приложението няма да бъдат повлияни, например от спиране на електрическия ток, тъй като са запаметени в самия контролер. Освен приспособлението за записване на данни в контролера ECL, той спомага за бързо установяване на неизправности, което ограничава до минимум техническото обслужване на системата.

Ключът за приложение улеснява също и копирането на настройки за други контролери ECL в системата. Това прави възможно коригирането на настройките и спомага да се осигури равномерна работа и енергийна оптимизация за години напред.

За повече информация посетете страницата ни на адрес www.bg.danfoss.com


Вижте също...