Котли и камини на пелети Kozlusan

Kozlusan heating systems e турска компания, произвеждаща домашни и индустриални котелни системи на биомаса и пелети. Продуктите на фирмата може да намерите на българският пазар, предлагани от фирма Рувекс АД, която е техен партньор.

Портфолиото на Kozlusan съдържа както пелетни котли с автоматично и ръчно подаване на гориво, пелетни камини  и горелки, така и отоплителни системи за парници и птицеферми, системи за сушене на зърно с мощности от 10.000 Kcal/h – 1.000,000 Kcal/h. Висококачествените и високоефективни продукти се произвеждат в съответствие със стандартите на ЕС и са сертифицирани от TSE и CE.

Един от предлаганите на пазара продукти от фирма Рувекс АД е напълно автоматизиран пелетен котел серия Propel, който е с мощности 14 kW, 25 kW, 40 kW. Със своите отлични механични и електронни характеристики моделът предлага пълна автоматизация на работата, като човешката намеса се свежда до това да се допълва бункера за пелети и да се изхвърля сандъчето с пепел. Снабден e със собствен бункер, побиращ гориво за поне 3 денонощия, автоматично запалване, автоматично почистване на горелката, автоматично почистване на пепелта от горивната камера и автоматично почистване на димогарните тръби. Изцяло автоматизираната горелка на пелети и автоматичното почистване на топлообменника позволяват постигане на 93% ефективност.

Друг интересен продукт на фирмата Kozlusan е котелът Slimpel, полу-автоматизиран котел на дървесни пелети, който може да бъде монтиран в тесни пространства.

Топлообменникът се почиства чрез раздвижване на пружините в него нагоре и надолу чрез черната ръчка, намираща се в горната част на котела. Хромираните пружини не нарушават процеса на горене и спомагат за постигането на висока ефективност.

– Бункер за гориво – 120 кг пелети
– Автоматично запалване
– Автоматично почистване на дъното на горелката
– Почистване на димогарните тръби с ръчка
– Електронно табло за управление с модулация на мощността
– Седмичен програматор
– Управление на котела през Интернет и локална мрежа
– Управление на 2 отоплителни кръга
– Управление на външен шнек за допълване на бункера
– Защита против подпалване на бункера

Най-новият продукт от Kozlusan, който можете да откриете от септември месец в портфолиото на фирма Рувекс АД са котлите и камините на пелети  от серия Rossi. Котелът се предлага в цвят бордо, а камината можете да намерите както в бордо, така и в цвят “слонова кост”. И двата продукта са с мощност 25 kW и енергиен клас А+.

Котел на пелети Kozlusan Rossi

Камина на пелети Kozlusan Rossi

Целта на фирма Kozlusan е да бъде символ на качество, надеждност и сигурност за своите клиенти. Повече информация за предлаганите котли на турската фирма Kozlusan, може да получите в офиса на фирма Рувекс АД, както и на интернет сайта на фирмата.