pixel

Лесно енергийно ефективно обновяване на подово отопление

PCI Augsburg GmbH

С персонализирани системни решения за лесно и безопасно енергийно ефективно обновяване на системи за подово отопление PCI Augsburg GmbH представя три системи – в зависимост от вида на подовото отопление – за обновяване, реконструкция и модернизация. Благодарение на перфектно съчетаните продукти монтажът върху съществуващи подови настилки е безпроблемен и не изисква сложни преустройства с дълго време за съхнене – независимо от избора на система за подово отопление.

Приятно затопленият под осигурява уютна и комфортна жилищна атмосфера. Подовото отопление не само предлага този комфорт, но и допринася за опазването на околната среда със своята енергийна ефективност. Колкото по-голяма е нагревателната повърхност, толкова по-ниска е температурата на потока, при която работи отоплителната система. Това спестява както енергия, така и разходи.

Ниската монтажна височина прави системите PCI подходящо решение за модернизация при проекти за обновяване. Монтажната височина варира в зависимост от вида на системата за подово отопление и е 15 мм за система за отопление с топла вода. Съставът на PCI продуктите в рамките на съответното системно решение също зависи от вида на избраната система за подово отопление. За грундиране се предлага специалният адхезивен грунд “PCI Gisogrund 404”, а изравняването на пода или фугирането на подовото отопление се извършва с изравнителната смес „PCI Periplan Extra“ или с течния пълнител „PCI Periplan Flow“. За последващо полагане и фугиране системите на PCI включват лепило за плочки „PCI Flexmörtel S1 Flott“ или олекотеното лепило за плочки „PCI Nanolight“ и гъвкавата фугираща смес „PCI Nanofug Premium“.

Снимка: PCI Augsburg GmbH

Може да харесате още...