LG Controllers: Революция в управлението на климатичните решения за бита и бизнеса

LG Controllers

Освен перфектното климатично устройство за всяко пространство, потребителите се нуждаят и от удобен начин за контрол и управление на техниката си. LG Control Solutions дава разнообразни решения, в зависимост от устройството, които позволяват безпроблемното управление на климатичната техника във всяко пространство и в съответствие с нуждите на потребителя.

Всяка управляваща система е направена интуитивна, с добре организиран, лесно управляем и умен потребителски интерфейс, който позволява бързото и лесно адаптиране на потребителя. Устройствата са снабдени с множество функции, свързани с поддръжката, управлението на електроенергията и помощ за умно управление на сгради.

Устройствата за управление от LG са разнообразни и могат да са основен съмишленик в контрола на климатичната техника в най-различни сгради, минаващи през хотели, малки и големи жилищни сгради, че дори и големи офиси.

LG ControllersДистанционно за термопомпа Therma V

Вече познавате серията термо-помпени решения от LG – Therma V и знаете, че са мултифункционални уреди, които могат да са полезни както за жилищни сгради и битова употреба, така и за промишлени цехове и други. Затова начинът на управление на машините трябва да е адаптиран спрямо всяка нужда на потребителя.

Дистанционното RS3 е създадено с красив и удобен дизайн, притежаващ 4.3-инчов LCD цветен дисплей. Информацията на него се представя чрез лесно разпознаваеми и интуитивни графики, а освен всичко е снабден и с термометър за допълнително следене на температурата на въздуха. Предимството на това дистанционно е, че могат да се настроят ежедневно до 4 събития с различни параметри за температура и включване/изключване на устройството, което прави употребата много по-удобна и енергоспестяваща.

Разнообразието и удобствата за потребителя не спират до тук. Гамата от индивидуални управления е съставена от 5 категории и общо 8 устройства. Това включва:
– 3 премиум устройства;
– стандартното управление Standard III;
– модели с ограничени функции – в 2 разновидности по-подходящи за хотели и обществени помещения с достъп на външни лица;
– Wi-Fi модул за достъп през мобилно устройство чрез app LG ThinQ;
– безжични управления.

Standard III

Най-новото попълнение Standard III, както дистанционното за Therma V, е снабдено с 4.3-инчов LCD цветен дисплей. Управлява се с изключително лесно чрез сензорни бутони (няма бутони), което прави дизайна му перфектен за всеки тип пространство и интериор.

Освен подобрения дизайн, Standard III разполага и с множество полезни функции като информация за влажността на въздуха, двойна настройка за температура (топла и студена), за постигане на оптимална среда, още повече функции за съставяне на графици, данни за потреблението на енергия, както и лесно управление на външните устройства.

LG ThinQ

Сред дистанционните и дисплеите, не трябва да забравяме, че новите LG устройства могат лесно и бързо да се управляват от всяка точка на света с помощта на Wi-Fi и LG ThinQ приложението. То може да се инсталира на Android и iOS телефон и да се свърже както към климатичните системи у дома или в офиса, така и към всякакви други устройства LG. Освен всичко, повече от един човек може да се свърже към устройство и така всеки ще може да прави настройките, които са му удобни.

LG Controllers

Централно управление

Освен индивидуални устройства за лесен контрол на температурата, LG предлага и системи за централизирано управление за климатизация в големи бизнес или жилищни сгради. Новите модели са още по-удобни от преди, защото предлагат план на сградата с разпределението на помещенията на едно място, което не само прави управлението по-удобно, но и допринася за пестенето на енергия.

Системата за диагностика изпраща информация по мейл, за да може редовно да се следи състоянието на уредите и дори при наличие на проблем да се реагира на време. При проблем, се появява звукова аларма, а червеният екран, сигнализиращ повредата, заема целия екран и блокира всички други сигнали, за да се избегнат инциденти.

Системата може да бъде свързана и с трети устройства като сензори в самата сграда, климатици и друго, с което се улеснява цялостното и умно управление на сградата чрез нагласяне на настройките спрямо нуждите на мястото и потребителите.

Гамата продукти се състои от 6 различни устройства, всяко от които със собствени предимства и функции, в зависимост от начина, по който се употребяват.

AC Smart 5

Решение за управление – всичко в едно със собствена система за управление на сгради (BMS) с до 128 устройства чрез BACnet протоколи за автоматизация и управление. В допълнение AC Smart 5 се управлява лесно, благодарение на умните си настройки и екрана с докосване.

Още едно подобрение от предишните подобни устройства е и уеб достъпът, който вече се поддържа от HTML устройства (може да се достъпи от компютър, таблет или телефон), докато преди можеше да се контролира единствено от фиксирано Flash базирано управление.

Освен всичко, могат да се съставят и различни групи, в които да се вкарват често ползвани режими като например „Конферентна зала“, където настройките винаги трябва да са определени и е достатъчно да активираме само определени групи в зависимост от дневните нужди.

AC Manager 5

Като централизирано устройство за контрол, AC Manager 5 предлага индивидуален и гъвкав интерфейс за всеки потребител, благодарение на възможността за индивидуализиране на лейаута на екрана. Така потребителят ще прецени кои функции са му най-важни и те ще могат да бъдат поставени на преден план.

Новото предимство е, че вече е възможен контрол не само през компютър, но и през телефон и таблет, ако са свързани към интернет мрежата на AC Manager или пък, ако той е свързан към мрежа, която може да бъде достъпена от разстояние.

Различни функции на устройството включват проверка на вътрешните устройства през 3D карта, преглед на историята за грешки и проблеми, с цел превенция, когато все пак настъпи грешка, се изпраща мейл с цялата необходима информация за бързо реагиране. Например, може така да се настрои, че когато се достигне до определен времеви лимит на дадени групи, те могат да се спират автоматично с цел по-ниска консумация на енергия и по-бавна амортизация на уредите.

Устройствата за управление на климатичната техника, предлагана от LG, са разнообразни и адаптирани спрямо нуждите на потребителя и компанията се стреми към подобряването им постоянно. Пълната гама можете да разгледате тук.