pixel

LG обявява енергийно ефективния Multi V i с революционен двигател с изкуствен интелект

LG

Оборудвано с усъвършенстван AI софтуер, новото, високоефективно VRF решение на компанията подсигурява по-интелигентна и комфортна среда на закрито.

LG Electronics (LG) обяви лансирането на новия Multi V™ i, решение с променлив дебит на хладилния агент (VRF), което използва най-високо технологичния двигател с изкуствен интелект на компанията. Лансирането му стартира от ключови пазари, начело с Европа. Подходящ за средни до високи сгради, като офиси, училища, търговски центрове, жилищни сгради и хотели, енергийно ефективният Multi V i идва с набор от разнообразни, интелигентни функции, които работят за намаляване на използваната енергия и предоставят по-комфортна среда на закрито – както и по-тиха среда навън – през цялата година.

AI Smart Care

Усъвършенстваният AI двигател на Multi V i прави възможно използването на функцията AI Smart Care, която работи с пространствено и ситуационно обучение, за да оптимизира операциите; да настройва охлаждащата или отоплителна мощност спрямо особеностите на помещението, като например броя на хората в стаята, нивата на влажност, както и температурата на околната среда вътре и навън. Това позволява на продукта да подобри спестяването на енергия с до 24.7%.1 В същото време AI Indoor Space Care помага за поддържането на постоянна температури и намаляването на използваната енергия, като автоматично включва вътрешните тела в зоните, в които пребивават хора, и изключва тези, в които в момента няма.

AI Energy Management

Друга функция с фокус върху ефективността е AI Energy Management. Тя позволява на потребителите да залагат желани максимални стойности за консумираната енергия, което помага за намаляването на общата използвана електроенергия от Multi V i.

LG

Noise Target Control

Multi V i помага и за повишаване на комфорта на живеещите в съседни сгради или къщи. Потребителите могат предварително да задават оперативен лимит на шума (от 50 до 70 децибела2), за да са сигурни, че звукът, произвеждан от външното тяло, не превишава нивото, което изрично са уточнили.

Weather Information Interlocking Control

Осигурявайки интелигентна производителност и удобство, функцията Weather Information Interlocking Control на VRF решението от LG автоматично избира персонализирани оперативни режими – включително Automatic Pre-heating и Automatic Snow Removal – въз основа на атмосферните промени.3 Режим Automatic Pre-heating позволява на потребителите да се наслаждават на топла температура на закрито, дори при най-студените дни от годината, като автоматично затопля стаите предварително, докато режим Automatic Snow Removal предотвратява натрупването на сняг и замръзването на външното тяло.

Powerful Performance

С мощна и надеждна производителност дори при екстремни метеорологични условия, Multi V i надминава предшественика си Multi V 5, за да се превърне в най-енергийно ефективното VRF решение от LG досега.4 Новоразработената биомиметична перка на уреда и усъвършенстваният въздушен поток се комбинират, за да намалят консумираната енергия от моторния вентилатор5, което се отблагодарява в по-добра икономия на енергията. Впечатляващият нов модел на LG изпълва пространството със свеж, приятен въздух отвън, независимо от сезона, като работи на пълен капацитет за охлаждане при температура от до 43°C6, както и на пълен капацитет за отопление при ниски температури до -10° C.7

LG

AI Smart Up

Двигателят на Multi V i с изкуствен интелект захранва редица смарт функции, като Auto Tuning и Remote Upgrade, които помагат за повишаване на удобството и цялостното потребителско изживяване. Системата Auto Tuning настройва автоматично компресора и двигателя по време на първоначалната инсталация или при необходимост от тяхната подмяна, с което прави възможна по-бързата настройка и обслужване. Междувременно, благодарение на системата Remote Upgrade VRF решението на LG може да бъде автоматично актуализирано до най-новата версия на софтуера, без да е необходимо физическо посещение. Нещо повече, Multi V i предлага AI Smart Diagnosis, която осигурява автоматичен системен анализ и лесен за разчитане статус отчет, за да помогне за намаляването на времето за обслужване и повишаването на надеждността.

„Използвайки нашия изключителен AI двигател, новият Multi V i8 предлага подобрена енергийна ефективност, по-комфортна среда на закрито и изключително удобство,“ споделя Джеймс Лий, ръководител на Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „LG ще продължи да предоставя цялостни решения за въздуха, използвайки своите революционни AI и водещите в индустрията HVAC технологии“.

1. Тестван вътрешно според KS Test Standard (KS B ISO 15042:2006), използвайки модел Multi V i с 24 конски сили (HP). Резултатите могат да варират според използвания модел, локална температура и реалната околна среда.
2. Достъпните настройки са 50, 55, 60, 65 и 70 децибела.
3. Weather Information Locking Control може да се използва, свързвайки приложението AccuWeather със сървъра на ThinQ. Резултатите могат да варират според използвания модел, локална температура и реалната околна среда.
4. 15% повишаване на енергийната ефективност в сравнение с LG Multi V 5 (8HP) според Energy Efficiency Rating (EER). Тествано от Eurovent, използвайки тестови модели ARUM080LTE6 (Multi V i) и ARUM080LTE5 (Multi V 5). Резултатите могат да варират в зависимост от средата на използване
5. Консумираната енергия от модел RPUX202X9E (Multi V i) е намалена с 12% спрямо модел RPUW20GX9E (Multi V 5).
6. Multi V i може да осигури надеждно охлаждане при (външни) температури от -15° C до +52° C (сух термометър) и може да работи на пълен капацитет при максимални температури от +43° C (сух термометър). Въз основа на работни данни за LG Multi V i в Product Data Book (PDB) на LG.
7. Multi V i може да осигури надеждно отопление при (външни) температури от -30° C до +18° C (мокър термометър) и може да работи на пълен капацитет при минимални темперетури от -10° C (мокър термометър). Въз основа на работни данни за LG Multi V i в Product Data Book (PDB) на LG. Резултатите могат да варират според използвания модел, локална температура и реалната околна среда.
8. Наличностите могат да варират според локалния пазар.

За LG Electronics Business Solutions Company

LG Business Solutions Company е доверен партньор, предлагащ иновативни продукти и решения за различни индустрии по целия свят. С портфолио от уникални предложения, вариращи от водещи в индустрията OLED и LED надписи до високоефективни соларни решения, LG е уважавано име сред клиентите по целия свят. IT решенията на LG включват бизнес монитори, лаптопи, проектори, облачни устройства, медицински дисплеи и търговски роботи, всички проектирани да максимизират ефективността на работата и да връщат силна стойност на клиентите. За повече информация относно бизнес решенията на LG посетете сайта на компанията.

Може да харесате още...