pixel

LG пуска нова гама системи с воден източник

LG

LG пусна на пазара новата си гама VRF системи с воден източник – Multi V water 5 – с възможност за замяна на термопомпата и инсталация с рекуперация на топлина.

Тези нови устройства имат капацитет между 22,4 kW и 168 kW и допустима дължина на тръбите на системата до 500 метра, което ги прави изключително гъвкави за монтаж. Един и същ модел може да бъде инсталиран като термопомпа или като система за рекуперация на топлина в зависимост от дизайна на системата.

Термопомпите с воден източник работят, като извличат енергия от голям воден басейн и я преобразуват в полезна енергия за отопление и охлаждане в сгради. Водният източник трябва да бъде достатъчно голям, за да бъде ефективен и практичен – голямо езеро, река или поток, морска вода или дори подпочвена вода.

Тези нови системи могат също така да се използват заедно с енергийни източници, които в противен случай биха били изгубени, като например източници на отпадна топлина от промишлени процеси, охладителни кули, компютърни зали и съоръжения.

Системите VRF се основават на потока на хладилния агент между външно тяло и множество вътрешни тела. Потокът на хладилния агент към всяко вътрешно тяло може да се контролира и регулира в зависимост от специфичните топлинни нужди в различните зони в сградата. VRF системите са по-ефективни, по-компактни и предлагат по-голяма гъвкавост в сравнение с другите традиционни ОВК системи.

LG

Новите продукти LG Multi V Water 5 имат редица предимства пред конкурентните устройства на пазара в Обединеното кралство. Те включват капацитет с по-широк диапазон, по-висока ефективност за същия капацитет – по-ниско тегло и по-дълги инсталационни тръби, а новите модули имат по-малък отпечатък, което означава, че модулът на LG може да се побере в по-малко машинно помещение.

Продуктът е оборудван с инверторен спирален компресор от 5-то поколение на LG, който има честотен диапазон от 20 Hz-150 Hz. Той разполага с функция за връщане на маслото под високо налягане (HiPOR™) заедно със сензорно управление на маслото, както и с усъвършенствана технология на лагерите – лагерът на компресора е покрит с материали от полиетеретеркетон (PEEK).

Новите устройства могат да бъдат интегрирани в системи за управление на сгради (BMS). Устройствата се предлагат и с LG Monitoring View (LGMV) – инструмент за отстраняване на неизправности и диагностика на климатичните системи на LG.

Компанията е представена на българския пазар от LG България.

Снимки: LG

Може да харесате още...