pixel

LG разширява бизнеса си за пречистване на отпадъчни води

LG разширява бизнеса си за пречистване на отпадъчни води

LG Electronics обяви, че придобива компанията Daewoo ENTEC, която работи в сферата на събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води. Сделката е част от разрастването на LG на пазара за пречистване на отпадъчни води, където компанията продължава да реализира придобивания и да прави инвестиции. Резултат от тази политика на разрастване е и наскоро създаденото съвместно предприятие LG-Hitachi Water Solutions Co., което ще започне работа през месец този месец.

С придобиването на Daewoo ENTEC LG ще може да предложи комплексно решение за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води, както и производство на пречиствателни станции. Сделката ще доведе до обединяването на опита на LG по отношение на проектиране, снабдяване и строителство (EPC), и производството на мембрани с водещите на пазара услуги по „Операции и поддръжка” (O&M) на Daewoo ENTEC.

LG навлезе на пазара за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води през втората половина на 2010 г. Оттогава компанията се зае със създаването на готови за употреба средни и големи EPC проекти за корпоративния сектор. Сред проектите се включват производство на пречиствателни станции с високо и стандартно ниво на пречистване на питейна вода, както и пречистване на отпадъчни води. Благодарение на многото успешни проекти и опита на Daewoo ENTEC при работата с корейски общини, LG планира да разшири бизнеса си в правителствения сектор и да кандидатства за нови проекти на глобалния пазар.

“Световният пазар за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води и изграждане на пречиствателни станции е огромен и само за тази година се очаква приходите от продажби да надхвърлят 430 милиарда долара,” каза Юнг-ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company.  „Очакванията са пазарът да достигне годишен ръст от 5% заради повишените нива на замърсяване и ефектите от климатичните промени, така че смятаме, че бизнесът за пречистване на отпадъчни води на LG е ключов елемент за постигането на бъдещи успехи”.

Освен това, за да може да предложи комплексно решение, LG непрекъснато развива иновативни технологии в сферата на пречистването на отпадъчни води. Миналата година компанията получи патент за високоефективната си технология за преработка на отпадни води Green-Membrane Bio Reactor (G-MBR).

publics.bg

Може да харесате още...