pixel

LG ще представи ново поколение соларни модули на изложението Intersolar 2011

LG ще представи ново поколение соларни модули на изложението Intersolar 2011

Нова, изключително ефективна соларна технология, резултат от задълбочени проучвания в продължение на 20 години

LG Electronics представи своите последни енергийни решения на Intersolar 2011 – най-голямото изложение за соларни технологии в света, което се проведе в Мюнхен, Германия от 8 до 10 юни. Посетителите на щанда на LG видяха подобрените Mono XTM и Multi XTM соларни модули на компанията, които са 8,3 и съответно 4,3% по-ефективни от традиционните модели.

Mono X осигурява най-високото ниво на енергийна ефективност в сравнение с всички модули на LG в този клас. Докато конвенционалните модели единични модули използват 240W, Mono X работи с по-ефективния  260W и е проектиран така, че да бъде по-лесен за инсталация и съответно да намали разходите, свързани с  тази операция.

Multi X е най-мощният нов фотоелектрически модул на LG. Той се отличава с мощност от 240W и същите нива на енергийна ефективност, както при конвенционалните модели единични модули. Тъй като подобрена технология на LG за обработка на повърхността позволява поглъщането на по-голямо количество слънчева светлина, енергийната производителност е много по-голяма от тази при конвенционалните поликристални соларни клетки. Освен това вечерно синият цвят на клетката и матовочерната й рамка добавят стилен завършек на изчистения дизайн на Multi X.

“Слънчевата енергия е една от ключовите насоки, в които виждаме възможност за бурно развитие в бъдеще”, каза Куан-Шик Чо, вицепрезидент „Соларен бизнес” на LG. „След повече от две десетилетия, в които провеждахме задълбочени проучвания, допълнителните инвестиции ще ни дадат възможност да повишим продуктивния си капацитет до 330 мегавата тази година и 1 гигават до 2013 година. Това поставя LG в позиция, която предполага превръщането й в една от десетте най-добри соларни компании в света.”

С водеща в индустрия гаранция за 25 години и ангажимента на LG да осигурява конкурентно клиентско обслужване, Mono X и Multi X са разработени в лабораторията за тестване на соларни модули на LG, която е първата в света, получила сертификат от TÜV и UL.

Лабораторията за тестване даде възможност на компанията да използва свои собствени процеси на изследване и развитие, така че да осигури високо качество и устойчивост на продуктите. Новите соларни модули са проектирани така, че да издържат на фронтално и задно напрежение от 5400Pa, както и на най-суровите климатични условия. Посетителите на щанда на LG видяха и 3D филм, демонстриращ тестването на соларните LG модули при екстремни условия.

Продуктите на LG със соларни клетки могат да бъдат приспособени към широк набор от соларни модули с различен размер. Налични в размери 4X9, 6X8, 6X9, 6X12 и 6X10, соларните продукти на LG са проектирани така, че да отговорят на нуждите на почти всеки клиент.

За повече информация: www.lge.bg.

Може да харесате още...