pixel

LG затвърждава силната си позиция на европейския HVAC пазар с решения за енергийна ефективност

LG

Компанията показа новата термопомпа Therma V „въздух-вода“, използваща нисък GWP, както и нова генерация VRF Multi V i на най-големия HVAC панаир в Европа – ISH 2023.

LG Electronics (LG) показа най-новите си решения за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) на Международния търговски панаир за санитария, отопление и климатична техника (ISH) 2023, който се проведе във Франкфурт, Германия, от 13-17 март. Изложени на два щанда –„ Битови решения“ и „Промишлени решения“, водещите отговори на LG в индустрията за дома и бизнеса осигуряват високата производителност и енергийна ефективност, които европейските клиенти търсят.

Поради по-строгите екологични разпоредби и недостатъчното предлагане на природен газ, европейският HVAC пазар наблюдава нарастващ интерес към термопомпени климатични системи, които могат да намалят въглеродните емисии и зависимостта от изкопаеми горива. В политиките на Европейският съюз и обявената през 2019 г. „Европейска зелена сделка“ е залегнало постигане на въглеродна неутралност до 2050 г. Миналата година също така беше обявен планът „REPowerEU“ за разширяване на използването на възобновяема енергия до 2030 г., намаляване на потреблението на енергия и зависимостта на изкопаеми горива.

LG

Отразявайки настоящите пазарни тенденции и ангажимента за енергийна ефективност, HVAC продуктите на LG на ISH 2023 демонстрираха качеството и стойността, които превърнаха компанията в един от най-големите играчи в индустрията. Посетителите на щанда „Битови решения“ се докоснаха до различни продукти, предназначени за частни жилища, включително термопомпи „въздух-вода“ (ASHP), използващи хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне (GWP), усъвършенствани системи за вентилация с възстановяване на енергията (ERV), надеждния бойлер на LG, както и системата за съхранение на енергия (ESS) и решението за енергиен контрол на сградата (BECON) за интелигентно управление на енергията.

Своят глобален дебют на ISH 2023 направи чисто новият Therma V™ R290 Monobloc за жилищни приложения. Впечатляващата термопомпа с въздушен източник (ASHP) използва хладилен агент R290, който има много по-нисък от GWP (GWP – 3) в сравнение с хладилните агенти, които обикновено се използват в решения за отопление. Therma V R290 Monobloc осигурява надеждно вътрешно отопление, като поддържа домовете комфортно топли през най-студените месеци от годината.

Серията LG Therma V от високоефективни термопомпени климатични системи набира широка популярност на европейския пазар. Предоставяйки диференцирано клиентско изживяване, базирано на модерни технологии и удобни енергоспестяващи функции, изключителните термопомпи „въздух-вода“ на LG отбелязат увеличение на продажбите от повече от 120% през последната година. В по-голямата част от европейските страни, в които се развива HVAC бизнесът на компанията, включително Франция и Германия, продажбите на термопомпи LG са се увеличили повече от два пъти през 2022 г.

Продуктите на LG Therma V, като „въздух-вода“ решения, използват външен въздух за генериране на енергия за охлаждане и отопление, което води до значителна оперативна ефективност. LG Therma V използва 75% топлинна енергия, извлечена от въздуха, и 25% електричество, като помага на домакинствата да намалят зависимостта си от изкопаеми горива.

Друго енергийно ефективно решение на LG в светлината на прожекторите на ISH 2023, системата Multi V™ i Variable Refrigerant Flow (VRF), беше изложено на щанда „Промишлени решения“. Оборудван със силно еволюиралия AI двигател на LG, Multi V i подобрява енергоспестяването с до 24,7 процента* чрез AI Smart Care, който използва пространствено и ситуационно обучение, за да регулира мощността на охлаждане и отопление. Решението също така използва AI Indoor Space Care на LG, за да поддържа равномерна вътрешна температура; автоматично включване на вътрешните модули в дадена зона, когато засече човешко присъствие, и повторното им изключване, след като хората напуснат обитаваните помещения.

LG

„От новия Therma V R290 Monobloc до Multi V i, нашите най-нови HVAC решения демонстрират ангажимента на компанията да насърчава по-енергийно ефективен начин на живот,“ споделя Джеймс Лий, ръководител на Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „LG ще продължи да разработва интелигентни, енергоспестяващи решения и ще се стреми да се доближи до въглеродна неутралност.“

* Тестван вътрешно, следвайки стандарта KS Test (KS B ISO 15042:2006), използвайки 24 конски сили (HP) модел Multi V i. Резултатите може да варират в зависимост от модела, температурата на околната среда и други фактори на околната среда.

За LG Electronics Air Solution Business Unit

Климатиците на LG предлагат оптимизирани решения за всеки сектор и климат с широк спектър от революционни системи, които осигуряват изключително отопление, вентилация и характеристики на климатиците за сгради по целия свят. Чрез нашия ненадминат опит и знания за индустрията, ние можем да отговорим директно на нуждите на бизнеса, който търси дигитализирани и екологично устойчиви HVAC решения. Ние сме партньорът, който вашия бизнес търси, и сме подготвени да интегрираме водещите си технологии в ежедневните ви операции, подкрепяйки вас и вашия бизнес на всяка стъпка. За повече информация, посетете сайта на компанията.

Може да харесате още...