pixel

Лондон тества „умна“ мрежа със зарядни за електромобили

Лондон тества „умна“ мрежа със зарядни за електромобили

Бракът на електрическите автомобили и технологиите за интелигентни електроразпределителни мрежи вече е в експериментална фаза в Лондон. Разработчиците ще търсят начини да се намали въздействието на електрическите превозни средства върху съществуващата инфраструктура на мрежата.

Електроразпределителното дружество в Лондон UK Power Networks обяви, че работи с Smarter Grid Solutions и Imperial College London за за провеждането на задълбочено 5-месечно проучване, търсещо начини за преодоляване на една от потенциално дългосрочните бариери пред електрическите превозни средства – електроразпределителната мрежа.

До този момент множество експерти предупреждават, че докато електрическите превозни средства имат потенциала да намалят емисиите на парникови газове от транспорта, широкото им навлизане в живота ще значи нарастващ натиск върху застаряващите електрически мрежи.

Според някои оценки 25 на сто увеличение на броя на електрическите превозни средства до 2030 г. ще изисква половината от трансформаторите близо до домовете и бизнеса да бъдат модернизирани, тъй като търсенето на електроенергия рязко ще нарасне.

Сега новото полево изпитание ще трябва да установи по какъв начин технологиите за интелигентни мрежи и в частност софтуерът за управление на електроенергията биха могли да оптимизират автоматичното зареждане на електрическите превозни средства, така че да се избегне прекомерното търсене на енергия точно в пиковите часове и да не се претоварва мрежата.

Софтуерът, разработен от POD Point и Smarter Grid Solutions прави така, че за кратко спира потока на електроенергия на определени обществени пунктове за зареждане на електромобили, в пиковите часове. Това не означава, че зареждането спира – електромобилите все пак получават достатъчно енергия, за да се зарeдят.

Технологията се тества на три места в столицата на Острова, включително пет обществени зарядни точки в града, 10 в Бектън и 50 в най-популярните квартали в Лондон.

greentech.bg

Може да харесате още...