pixel

Малка енергийно ефективна вила е построена от остатъци от други строежи

Базираната в Сан Франциско архитектурна фирма „Lundberg Design“ е построила тази зашеметяваща вила-кабина в Калифорния, използвайки само материали-остатъци от последните проекти на студиото. Намира се по протежение на Сонома Коуст. Наречена е „Бройер кабина“ и е облечена в красиви лайсни от секвоя. Освен че е симпатична, вилата е и образец за енергийна ефективност, защото е почти нулево-енергийна.

„Бройер кабина“ е изпълнена с естествена светлина, идваща от стоманените повдигащи се прозорци – рециклирани, взети от най-малко пет различни проекта. Подовете са направени от разноцветни плоскости. Кръглата, специално изработена за тази вила стойка за дърва пази дървата сухи и ги държи „под ръка“ в областта на хола.

Докато външните стени са облицовани в регенерирани дъски от секвоя, интериорите са облицовани с тънки лайсни от бял бор. Но най-доброто място в мини-вилата е вероятно откритата й тераса, където човек може безкрайно много да се наслаждава на слънцето, бриза и фантастичната гледка към гориста местност. Пак на терасата има и огледален кръгъл басейн, направена от един стар резервоар за вода и оборудван с биологичен филтър от влажни зони.

„Lundberg Design“ има и планове да направи кабината по-устойчива. Скоро те се надяват да добавят отгоре фотоволтаична система, която да превърне този очарователен кабина в нулево-енергиен дом.

greentech.bg

Може да харесате още...