pixel

Мартенските сметки за парно на софиянци ще са с 15% по-ниски от февруарските

Мартенските сметки за парно на софиянци ще са с 15% по-ниски от февруарските

Сметките за парно на абонатите на столичната топлофикация за месец март ще са с 15 процента по-ниски в сравнение с предходния месец. Близо 85 процента от клиентите ще получат сметки под 150 лв. за третия месец на годината. Това обясни шефът на дружеството Стоян Цветанов. Март е бил по-топъл, но дните на месеца са повече в сравнение с февруари, напомни той.

Масовото спиране на отоплението в София започва в понеделник, а дотогава абонатите могат да изявят желание това да се направи в съответната сграда по-рано и то ще бъде изпълнено в рамките на един работен ден.

„Топлофикация – София” ще започне да се занимава и с дейността дялово разпределение на енергията. Стоян Цветанов определи това като „здравословна конкуренция” на фирмите за отчитане на топломерите. Засега възможностите на дружеството са за работа с топломерите „Сименс”.

Вече услугата е внедрена в 22 блока и сред тях има такива, които са с близо 90 процента събираемост, отчете Цветанов. „Това е пътят за работа с клиентите – почтено, открито, заставаш, казваш, когато има проблеми, те се обаждат, ние отиваме и ги решаваме. Иначе всичко останало е въртене в омагьосан кръг – ние смятаме, че сме прави, клиентите смятат, че са прави, в крайна сметка говорим на различни езици”, коментира шефът на дружеството.

Изпълнителният директор на „Топлофикация” заяви, че целта тази година е събираемостта да се увеличи с около 7 на сто. В момента няма нормативно основание да се поиска увеличение на цената на парното и топлата вода.

lev.bg

Може да харесате още...