„Мидалидаре естейт“ строи трета винарна край Чирпан, инвестира и в туризъм

Винарската компания „Мидалидаре естейт“ строи трета винарна в чирпанското село Могилово, в която ще се произвежда естествено пенливо вино по класическа технология. „Съоръжението ще бъде изцяло засипано с пръст и озеленено и ще има уникална архитектура„, казаха от фирмата.

Инвестицията е за 4 млн. лв., а очакванията са строителството да приключи през пролетта на следващата година. Модерната винарна ще притежава всички условия за прилагане на най-добрите практики при производството на естествено пенливо вино и ще увеличи капацитета на производството му 4 пъти.

„Мидалидаре естейт“ през май тази година откри в чирпанското село Могилово втори хотел-ресторант. Новият комплекс е в близост до първия хотел на компанията. Инвестицията е около 2.5 млн. лв. „Мидалидаре гастро пъб“ има възможност да събере около 200 човека в лятна градина и 80 в самото заведение. С новата база винарната значително увеличава възможностите си по отношение на туризма – всеки месец тя се посещава от над 1000 туристи, половината от които са чужденци, посочват от компанията.

Първият хотел на „Мидалидаре“ бе открит през 2014 г. с инвестиция за около 5 млн. лв. Той разполага с ресторант и СПА комплекс.

Тази година ще бъде открито и новото„рибарско селище“ на „Мидалидаре“, разположено около язовира в село Могилово. Засега то включва голяма къща и две бунгала. Компанията е взела язовира на концесия и иска да развива спортен риболов. Общите инвестиции в проекта „Мидалидаре“ до момента са над 48 млн. лева. Компанията, която е собственост на  казахстанския гражданин Евгений Юсупов, работи в България от 2009 г.


Вижте също...