pixel

Мини-турбина изкарва 7400 киловатчаса годишно

Мини-турбина изкарва 7400 киловатчаса годишно

Фирма-ветеран в производството на вятърни турбини изненада света, като представи високоефективна мини-вятърна турбина турбина, способна да генерира 7400 киловатчаса електроенергия годишно.

Устройството е разработка на Southwest Windpower и може да работи дори при слаби ветрове със скорост 20 км./ч.

Ако е истина, това е една доста впечатляваща малка вятърна турбина. Повечето малки вятърни турбини, продавани през последните години, са способни да генерират около 2000 киловатчаса годишно при средни условия.

Моделите на Helix Wind се отличават с 3362 киловатчаса годишно при средна скорост 25 км./ч., тези на Windspire произвеждат 2000 киловатчаса електроенергия годишно в зони с 18-20 км./ч. Swift турбините генерират по 1900 киловатчаса годишно в зони с вятър със скорост 21,5 км./ч.

Макар че производителят на новото чудо твърди, че данните му са подплатени от тестове на независими изследователи, анализаторите съветват такива цифри да се приемат с доза скептицизъм. Според две скорошни изследвания, едно в Масачузетс и едно във Великобритания, има тенденция твърденията на производителите за капацитета на техните вятърни турбини да са доста преувеличени и надценени в сравнение с резултатите от реалния живот. И двете проучвания отдават разликата на непредвидени препятствия като наличието на сгради в градската среда, което намалява силата на вятъра, технически проблеми и лошо разположение.

greentech.bg

Може да харесате още...