Мобилни пречистватели на въздуха, актуални на пазара през 2021 г.

air purifier

Пазарът на мобилни пречистватели на въздух предлага решение за практически всяка ситуация в помещението. Предлаганите на пазара устройства се различават по отношение на пропускателната способност на въздуха, дори като тегло и цена, а броят им непрекъснато нараства. В това отношение има само ограничена съпоставимост и следващият преглед не твърди, че е пълен. Но той показва, че на пазара има решения за почти всяка ситуация в помещението.

air purifier

AiolosAir

В допълнение към предварителния филтър, както Hepa H13 и филтъра с активен въглен, PuriClean е оборудван с UV-C стерилизация, заедно с покрит рефлектор, който подобрява ефекта. Маршрутът на въздуха и профилът на изпускане, които бяха определени чрез компютърна симулация, са решаващи за безопасното функциониране на PuriClean. Въздухът се засмуква от долната страна на пречиствателя. Две трети от частиците и аерозолите във въздуха в помещението се отклоняват към пода. Това намалява риска от предаване в стаята и освен това няма неприятна течност.

Като елемент надолу по веригата зад филтрите, UV-C стерилизацията с ултравиолетова светлина открива всички микроби и бактерии, които биха могли да преминат през филтрите. Устройството се предлага в два изходни размера с въздушен обем от 70 m³ до 910 m³ на час.

 

air purifier Airflow

Серията пречистватели на въздух Purigo Airflow предлага бързо решение за намаляване на вирусното натоварване. Устройствата за пречистване на въздуха се използват навсякъде, където не може да се гарантира достатъчен приток на чист въздух. Разполагате с многостепенна филтърна система с висококачествен Hepa H14 филтър, който може да премахне 99,995% от най-малките частици от въздуха. Устройствата са здрави и проектирани за непрекъсната работа, като в същото време работят тихо и пестят енергия. С максимален дебит от 650 до 2200 м³/ч, Airflow има в своето портфолио както фиксирани самостоятелни устройства, така и подвижни мобилни устройства.

Тъй като пречиствателите на въздуха не могат да заменят вентилацията, Airflow предлага като алтернатива мобилна версия на децентрализираното вентилационно устройство Duplex Vent 900, което също се доставя готово за включване и може да бъде пуснато в експлоатация без големи монтажни работи.

Bäro

Bäro предлага филтър за въздух, базиран на UV-C технология. Компанията препоръчва версията си AirCom Pro M (въздушен поток 170 m³/h) за помещения с размер до 50 m² и версията AirCom Pro H (въздушен дебит 280 m³/h) за помещения до 70 m².

Daikin

Daikin обяви, че ще пусне на пазара две нови устройства: пречистватели на въздух Daikin MCK55W и AstroPure от сестринската компания AAF, които са подходящи за използване и в училищата. AstroPure комбинира Hepa филтър с опционално UV-C лъчение. В MCK55W трябва да се използва технологията Flash Streamer на Daikin, която вече е инсталирана в серия. С разтвора Flash Streamer електроните предизвикват химически реакции с молекулите във въздуха. Според Daikin това означава, че молекулите имат голям потенциал за разлагане на филтрирани замърсители, включително i вируси.

air purifier

Denios

Denios разшири своята гама в областта на превенцията на Covid-19. Новият въздушен пречиствател на въздух AVR 3.6 комбинира двуфазна филтърна система (F9 и Hepa H14) с дезинфекционен уред, който убива патогени с помощта на ултравиолетово лъчение (UV-C). Пречиствателят има максимален всмукателен капацитет от 3500 м³/ч и е специално проектиран за почистване на въздух в големи помещения с обем до 600 м³.

Hisense

CP Kaut GmbH представя своя пречиствател на въздух от производителя на марка Hisense. Многостепенната филтърна система се състои от филтри с висока плътност, Hepa-филтри и антиформалдехид-филтри, както и генератор на аниони. Той осигурява чист и пречистен въздух в стаите за много кратко време в помещения с размер до 48 m². Със своя сензор PM2.5 пречиствателят открива фин прах с размери на частиците до 0,1 μm и го филтрира ефективно. Алергени и цветен прашец, домашен прах, животински косми, миризми, формалдехид, както и вируси и бактерии се отстраняват надеждно от въздуха в помещението. Следователно, пречиствателят на въздуха е идеален за страдащите от алергии.

air purifier

Kampmann

Новото устройство KA-520 на Kampmann беше използванo за първи път преди няколко месеца на голямо международно спортно събитие – срещата по хандбал между женски отбори по хандбал на Германия и Холандия. В KA-520 има въздушен филтър Hepa-H14. Въздухопречиствателят се предлага в три размера.

Kemper

С AirCO2ntrol Kemper предлага мобилно решение за пречистване на въздуха, което се управлява с Hepa-H14 филтър и по желание може да бъде оборудвано с UV-C светлинен филтър. В зависимост от размера на помещението, могат да се настроят безстепенни обемни потоци в диапазона 300 – 1500 м³/ч.

Може да харесате още...