Модерен дизайн и постоянна топла вода с котел Wolf FGB – сега от Екотерм Проект

FGB

Екотерм Проект ЕАД, една от най-големите компании за отоплителна техника в България, предлага на своите клиенти настенен газов кондензен котел Wolf FGB. Произведеният в Германия котел Wolf FGB предоставя всичко необходимо за нуждите на днешните стенни кондензни котли, работещи на природен газ и пропан бутан.

FGB серията се предлага в две мощности – 28 и 35 kW, и е на разположение за отопление и комбинирана версия (отопление и БГВ). Закупувайки този котел, потребителите могат да се наслаждават на изключително оптимизирана конструкция, гарантираща много чисто горене и ефективен обхват на модулация (до 1:6), дори при много ниско налягане на газ. Котелът разполага с вграден контролер, който поддържа управление по външна температура (сензор като аксесоар) и е съвместим с всички управления Wolf. По този начин е възможно управление на слънчева инсталация т.е. лесно се интегрира в слънчева система за БГВ. Освен това се осигурява и достъп до браузър или до приложение за телефон. Максималното удобство на потребителя и инсталатора е гарантирано чрез online контрол и наблюдение, предоставящо възможност за по-добро сервизно обслужване и повече икономия. Лесният за използване, голям и удобен дисплей показва всички необходими данни за максимално опростен контрол. Потребителят се наслаждава винаги на удобни температури на горещата вода, чрез функциите за Quick Start и високоскоростната температурна адаптация, както и функцията за висок дебит на БГВ с обхват на източване от само 2л./мин. до 16л./мин. Помпата има нов контролен обхват, който понижава температурата на връщането за повече конденз, по-висока ефективност и по-чист топлообменник.

FGB

Сред многото предимства на котела е и лесният монтаж. Бързо фиксиращият се и свързващ дизайн позволява монтажът и поддръжката да се направи дори само от един човек. Вътрешните части са изработени от много здрави и дълготрайни материали като медни тръби, лят алуминиев тоблообменник, подсилен стъклофибър за хидравличния блок и пластинчат топлообменник за БГВ от неръждаема стомана за комбинираните котли. Обикновеният праволинеен дизайн на моноблоковия топлообменник разполага с големи и опростени водни канали. Високоефективните помпа и вентилатор заедно с високата топлопроводимост на топлообменника позволяват на котела FGB да отговаря на class A от ERP директивата. Допълнителни компоненти, като предпазен клапан, кондензен сифон, разширителен съд, обезвъздушител и възвратен клапан на димните газове (за система в каскада) са вградени.

Wolf FGB

Чрез закупуване и инсталиране на котел Wolf FGB клиентът ще се радва на високо качество и висока ефективност с ниски експлоатационни разходи. Дистанционното управление чрез смартфон (с iSM7e аксесоар) и модерния дизайн с лесен потребителски интерфейс ще се погрижат за постоянната температура на горещата вода и за максималния комфорт в дома.

Може да харесате още...