Multi V M – “скритата” климатична система

Multi V M

LG Multi V M е климатично решение от LG, което позволява свобода на дизайна, по-лесно обслужване и възможности за вграждане. VRF решенията от LG правят революция в начина, по който осъществявате бизнес.

Нестандартен дизайн и възможност за вграждане

Multi V M представлява VRF с модулен характер, при който въшното тяло се разделя на компресорен и топлообменен модул, за да позволи монтирането им във вътрешни пространства. Изключително е полезен за държави, в които е забранено монтиране на такъв тип тела по фасадата или пък в случаите, в които покривното пространство не позволява монтаж на външни тела.

Multi V M

Така топлообменният модул може да се инсталира в окачен таван, например, а компресорът, където и да било в помещението. Благодарение на дългите тръби пътища, които подържа системата, имате свобода да инсталирате вътрешния модул почти навсякъде. Multi V M позволява свързване на до 10 вътрешни тела, които могат да работят независимо едно от друго. Максималното разстояние между компресорния модул и топлообменния модул е 30 м, a максималното разстояние между вътрешните тела и компресорния модул достига до 70 м.

Освен всичко, Multi V M е проектиран така, че не се изисква допълнителна метална конструкция за укрепване на компресорния модул. Той може да се монтира директно на пода, което прави сервизирането му лесно и удобно.

С модулния VRF на LG могат да се постигнат ниски инсталационни разходи, благодарение на по-късите тръбните пътища. За разлика от традиционните VRF системи, където въшното тяло се монтира обикновенно на покрива на сградата, тук топлообменният модул може да се монтира в окачения таван на помещението, в непосредствена близост до вътрешните тела.

Тих режим на работа

Ниското ниво на звука както на компресорния модул, така и на топлообменния, позволява да се монтират в работни помещения без да създават дискомфорт в тях. За сравнение – шумът от човешки разговор се равнява на 50 dB, а Multi V M генерира около 46 dB шум, така че ако устройството е в стаята, ще ви прави доста по-малко впечатление от телефонните разговори на колегите.

Multi V M

Нов R1 компресор

Multi V M гарантира висока ефективност, благодарение на иновативния R1 компресор от LG.

Новият тип компресор съчетава високоефективните характеристики с ниско ниво на шум на scroll компресорите и простата компресираща структура на rotary компресор. Той е първият по рода си компресор, който комбинира тези две технологии, взимайки най-доброто от тях.

Multi V M

Ocean Black Fin

Както и другите VRF решения от LG, така и Multi V M e снабден със специалното Ocean Black Fin покритие на топлообменния модул, което предлага подобрена защита от корозия. Двуслойното покритие – хидрофилен слой и слой от черна епоксидна смола, пречат на влагата да навлезе в топлообменника и да доведе до окисляване.

Multi V M

Възможностите за управление и диагностика

И не на последно място, Multi V M е изключително лесен за поддръжка, управление и диагностика. Компактният му размер го прави лесен за инсталиране във всякакъв тип помещения.

Multi V MУстройството е много удобно и за управление, тъй като може да се свърже с wi-fi контролер и да се управлява през телефон от всяка точка на света с платформата на LG Smart ThinQ. Всеки модулен VRF на LG е съвместим с предлаганите от компанията централни контролери, като също може да бъде присъединяван и към сградните BMS системи, чрез контролери на външни компании.

Подобрената система за диагностика, от своя страна, разполага със 7-сегментен индикатор за грешка, монтиран на компресорния модул, който дава информация на инженерите без да се налага да разглобяват устройството. Данните от работата на системата се пазят в SD паметта на уреда. Това позволява лесно намиране на причината за повредата, подобрява точността и времето за обслужване се съкращава драстично.

За повече информация – Ел Джи Електроникс България ТП.

Вижте също...