pixel

На Острова представиха най-големия проект за съхранение на енергия в Европа

Най-големият проект за съхранение на енергия чрез батерии в Европа бе официално открит в британския град Лейтън Бъзард, недалеч от Лондон.

Напълно автоматизираният Smarter Network Storage (SNS) представлява 6 MW / 10 MWh подстанция с батерии, резултат от сътрудничеството между берлинските софтуерни архитекти Younicos, Samsung SDI, Британски енергийни мрежи (UKPN) и комуналната компания S&C Electric Европа. Те са изиграли ролята на водещи доставчици за проекта на стойност 18,7 милиона лири. Всеки от доставчиците има и богат опит в сферата на съхранението на енергия от редица други британски и глобални проекти.

Проектът е двугодишна пробна инсталация за съхранение на енергия, за която участниците се надяват, че ще проправи пътя за по-мащабна интеграция на възобновяемите енергийни източници в мрежата на Обединеното кралство и ще спести около 6 милиона лири от традиционните методи за подсилване на мрежата.

Този ще помогне на страната да изгради интелигентна мрежа, която намалява нуждата от допълнителни скъпи инвестиции в укрепване на мрежата, коментираха правителствени служители по време на откриването. По този начин системата ще позволи по-мащабна интеграция на по-чистите възобновяеми енергийни източници в съществуващата енергийна мрежа на Острова.

greentech.bg

Може да харесате още...