pixel

Надежден пренос на топлина с Herz

herz

Трансферните станции пренасят топлинна енергия от централната захранваща система към отделните жилищни единици. Чрез индивидуалното регулиране на жилищните единици, осигуряване на отопление и топла вода според нуждите, високоефективни топлообменници и изолирани тръби, които помагат за предотвратяване на топлинните загуби, преносните станции на Herz осигуряват по-ниски експлоатационни разходи с максимална производителност. Във времена на нарастващи цени на енергията това е интелигентен начин за спестяване на разходи.

Гъвкавостта на станциите от Herz се демонстрира в способността им да взаимодействат безпроблемно с различни отоплителни системи. Независимо дали във връзка с ефективни топлофикационни мрежи, щадящи околната среда термопомпи или конвенционални котелни системи – Herz гарантира, че домашните преносни станции могат да бъдат оптимално интегрирани в съществуващата отоплителна система.

Без значение кой енергиен източник е предпочитан и дали сегашният газов котел трябва да бъде сменен – преносните станции на Herz са правилния избор, който гарантира ефективно топлоснабдяване във всеки контекст. Тази гъвкавост дава възможност да се възползвате от модерните технологии, без да се налага да се отказвате от доказани отоплителни системи. Затова Herz предлага разнообразие от станции.

Ниските температури на системата са ключът към енергийния преход

Ниските температури на подаване и връщане са ключът към постигане на съвременните изисквания за ефективност на системата при производството и преноса на топлина. За разлика от газовите котли, топлопреносните станции Herz предлагат устойчиво и ефективно топлоснабдяване. Благодарение на изключително високия капацитет на пренос на топлообменника, температурата на връщане на цялата система е особено ниска. Това е функция, която работи много добре в комбинация с енергийно ефективни системи, като например централно или местно отопление, термопомпи или дори кондензационни системи за биомаса.

Ограничаване на образуването на легионела

Проблемът с легионелата също е ефективно овладян с домашните станции на Herz. Тъй като по време на нормална експлоатация не се налага да се съхранява топла питейна вода, развитието на вредни култури на легионела е практически изключено.

herz

Перфектният заместител на вашия газов котел

При преустройство на съществуващи газови котли се препоръчва използването на WÜS Renova. Тази трансферна станция е специално проектирана за използване като заместител на стенни газови котли. Стандартната последователност на свързване, адаптирана към типичните газови котли, улеснява подмяната на котела. Изключително малките размери в комбинация с възможността за свързване на станцията към захранващите линии отгоре или отдолу позволяват безпроблемна подмяна на газовото централно отопление в дома. Захранващите тръбопроводи могат да бъдат монтирани в бившия комин, който сега може да се преустрои в инсталационна шахта.

WÜS Renova е компактно решение за отопление на помещения и топла вода. Тя пренася топлинната енергия директно към съществуващо радиаторно отопление и разполага със зонов вентил за удобно управление на битовото отопление чрез стаен термостат.

Топлината се произвежда според нуждите. Нежеланите топлинни загуби са предотвратени благодарение на изолираните тръби. Патентованият температурен регулатор на налягането осигурява еднакви температури на крановете за различни мощности за гореща вода.

Отделно захранване, максимална ефективност

Трансферна станция Len на Herz е компактната домашна станция с минимални изисквания за пространство и отделно захранване за отопление и топла вода. Докато повърхностното отопление работи при значително по-ниски температури от отоплението на водата, като 4-тръбна станция с отделно първично захранване, WÜS Len осигурява ефективна работа точно в този момент. Това позволява на термопомпата да работи в оптималния температурен диапазон, когато генерира топлина в помещението, като по този начин осигурява по-ниски разходи за отопление. Herz Len използва високоефективен топлообменник за децентрализирано приготвяне на гореща вода според нуждите във високотемпературния кръг.

В същото време, благодарение на изключително високия капацитет на пренос на топлообменника, температурата на връщане на цялата система е особено ниска. Ненапразно станцията се нарича WÜS Len – Low Energy Network.

За повече информация – Херц Арматура.

Снимки: Herz

Може да харесате още...