Надеждно отопление и БГВ при всички климатични условия

termopompa

Геотермалната енергия или извличането на възобновяема енергия от земята е най- ефективният и надежден източник на топлинна енергия при всички климатични условия. Температурата на земната кора на дълбочина 3 метра е около 12-16°С, като остава относително постоянна независимо от сезона. Геотермалната енергия, извлечена чрез термопомпи, може да се използва за: отопление през зимата, охлаждане през лятото, производство на БГВ и загряване на вода за басейни и др.

Геотермалните системи GSHP на De Dietrich извличат топлина от земята чрез вертикални или хоризонтални колектори, в зависимост от структурата на почвата, и я предават на вода, циркулираща в системите за отопление или за подгряване на БГВ в дома Ви.

– При хоризонтални колектори, топлинната енергия се извлича от тръби, вкопани в почвата на дълбочина между 80 и 120 cm. Водата циркулира в тези тръби и пренася топлината към GSHP.
– При вертикални колектори, тръбният контур е заровен в сондаж, който може да бъде до 100 m дълбок, носещ вода, която извлича топлината от земята и я пренася на GSHP.

Използването на топлината на подпочвените води (сондажи от 5 до 10 м) и GSHP осигуряват постоянна температура за отопление на къщата. Водата в сондажа не се консумира, тя се връща обратно в земята след отнемането на необходимата топлина.

termopompaПредлаганите от „Рувекс”АД инверторни термопомпи GSHP се отличават с висока производителност COP – до 5.6 при 10°C. С тях спестявате до 80% от сметката Ви за отопление.

За всеки 1 kWh потребление на електроенергия, термопомпата произвежда средно 5 kWh топлина. Така получавате 4 kWh безплатно. GSHP напълно отговаря на европейските стандарти за екодизайн и енергийно етикетиране. Отоплението и горещата вода са до A ++.

GSHP осигурява широк диапазон на мощност, от 5 до 27 kW с 9 налични модела. Избирайки GSHP, Вие избирате да намалите консумацията на течни и твърди горива и значително да намалите емисиите на CO2. Водата и земята са източници на огромни количества енергия, които постоянно се обновяват.

termopompa

Термопомпата GSHP е лесна за инсталиране във Вашия дом, независимо дали е съществуващ имот или ново строителство. Вътрешният модул, поставен вертикално под модула на термопомпата или заедно с него, позволява побирането му в малки пространства.

termopompaGSHP е снабдена и с управлление Diematic iSystem с нов високотехнологичен дизайн, широк LCD екран и вградено мини- ръководство. Има разширени функции и опции да управлява няколко отоплителни кръга (радиатори, подово отопление, басейн и др.) и БГВ.

termopompa

Изборът на високоефективна термопомпа за отопление означава избор на енергия без замърсяване, която опазва природата. Геотермалните термопомпи GSHP на De Dierich предлагани на българският пазар от „Рувекс”АД могат да бъдат включени в съществуващи инсталации или при изграждането на нови домове или мащабни ремонти. Може да ги комбинирате със слънчева отоплителна система или котел. Осигуряват висока производителност и целогодишен комфорт- отопление през зимата и охлаждане през лятото, като в същото време са и много тихи при експлоатация.

Ако този продукт Ви интересува можете да получите повече информация в офиса на фирма Рувекс, както и на изложението за ЕЕ и ВЕИ. Фирма „Рувекс” АД ще Ви очаква от 16 до 18 април на щанд D11 в Интер Експо Център, когато ще можете да закупите този и още много продукти на специална промоционална цена.