Най-добрите студенти в Полша опитват при Данфосс

Най-добрите студенти в Полша опитват при Данфосс

Насърчавайки талантливите студенти от университетите, Данфосс Полша стартира студентска програма, която ще даде възможност на добрите студенти да потърсят кариера в Данфосс или други фирми. В състезанието ще бъдат избрани 12 талантливи студенти, но само 3 от тях ще получат награди.

„ Подготовката за професионалния живот е нещо, което университетът не може да осигури”, споделя Каролина Барчевиц – мениджър комуникации; затова тя и нейните колеги от отдела за човешки ресурси предложиха начин да подпомогнат студентите да направят своите грешки на „безопасно място”.

Като начало студентите трябва да представят мотивационно писмо и резюме, а по време на състезанието Данфосс ще организира специалисти, които да ги изпитат и да им помогнат. Една от задачите е да бъде разрешен търговски случай, който ще бъде предложен от Данфосс. Студентите трябва да предоставят резултата на жури, което ще се състои от представители на посолствата и университетите.
 
Марта Клос, асистент в отдел Човешки ресурси, участва миналата година в това състезание и победи. След това тя беше назначена от Данфосс в отдел Човешки ресурси и тази година помага в организирането на програмата за таланти.

„Аз не бях особено опитна, така че това наистина беше за мен голям шанс. Обичам работата си и назначаването ми ми даде възможност да продължа следването си. Работя през седмицата и уча в университета в събота и неделя.”, казва тя. Тя е завършила бакалавър по социология през миналата година, а след година и половина ще бъде магистър по мениджмънт.

Победителите от тазгодишното състезание ще бъдат излъчени през октомври. Всеки от тях ще получи по 5000 злоти.

Фондацията на фабриканта Мадс Клаусен дари за проекта 90 000 датски крони.

За Академията на Данфосс:

В състезанието могат да участват студенти от всички специалности – единственото условие е те да са студенти в университетите от двата региона на Полша, където Данфосс има свои представителства – Гроджик Мазовиецки или Тухом. Студентите трябва да са във втори курс.

Посолството на Кралство Дания в Полша, университетите и регионалните медии са ангажирани да разпространят условията за провеждане на състезанието.


Вижте също...