pixel

Най-добрите термостати за котли, управлявани през интернет

romstal

Wi-Fi централен термостат, който може да се свързва с интернет, е част от автоматичната система за регулиране и контрол на околната температура в дома и е малко цифрово устройство, което е от съществено значение за ефективността и топлинния комфорт. В следващите редове на тази статия ще откриете най-добрите Wi-Fi термостати с дистанционно управление през интернет.

Въпрос: котел с термостат или без?
Предимства на WiFi и безжичен интелигентен термостат.
Как да изберем интелигентен термостат?
Нашите предложения.

Котел с термостат или без?

Преди да навлезете в същинския предмет на статията, особено след като този въпрос все още е истинска одисея за някои собственици на отоплителни инсталации, е важно да знаете и да запомните, че всеки съвременен котел работи оптимално с помощта на термостат. Разбира се, това е допълнителна инвестиция и в крайна сметка не е задължително, но сами ще се убедите, че се изплаща бързо във времето.

Без термостат, котелът ще се “управлява” от температурата на водата във инсталацията. Избраната степен на отопление, а именно вътрешният термостат на котела, който регулира водата във веригата, ще осигури вътрешна температура, която може би е много висока, което означава топлинен дискомфорт и ненужна консумация на газ или електричество, тъй като котелът работи в постоянен режим. Със стаен термостат вие можете да управлявате температурата в помещението по електронен път, например задавате я на 22 градуса по Целзий и котелът ще спре малко след достигане на зададената от вас температура. Също така ще рестартира котела, когато температурата падне под зададената от вас стойност и наистина имате възможността да се наслаждавате на комфорта в един дом.

Следователно сигурният отговор би бил котел с термостат! Ако има и термостат, управляван през интернет (Wi-Fi), ще бъде още по-практично и удобно. Също така веднага ще Ви кажем какви са предимствата на Wi-Fi интелигентния термостат, защото е много вероятно и вие да искате такъв.

Предимства на Wi-Fi и безжичен интелигентен термостат

Регулиране на температурата според желаната (зададена) степен на комфорт, респективно препоръките на лекарите специалисти спрямо оптимално необходимите на тялото температури, които трябва да се намират в едно жилищно помещение. Дори не е нужно да докосвате контролния панел на термостата, за да направите това!

Wi-Fi термостат с приложение за смартфон означава, че можете да контролирате дистанционно температурата и основните настройки на отоплителната инсталация в дома си с помощта на вашия мобилен телефон или таблет и активна интернет връзка. Това е благодарение на технологията за геолокация. За разлика от механичния и ръчен термостат, който е по-евтин, но с много малко възможности за управление и без автоматизация (непрограмируем), Wi-Fi термостатът се счита за малка джаджа за вашия домашен комфорт. Освен това можете да го интегрирате в любима система Smart Home.

Безжичният интелигентен термостат с Wi-Fi Ви позволява да го монтирате и поставите където искате, без да се притеснявате за жици и дупки в стените. Тъй като все още сме на темата, идеално е да бъде разположен на височина 1,5 м от земята, далеч от източници на топлина или студ, които могат да повлияят на работата му. Затова е много добра идея да го държите в спалнята или хола,върху скрин.

Котелът спира, когато достигне температура в помещението, зададена в Wi-Fi термостата. Това означава по-малко потребление на ресурси, т.е. сметки с по-ниски разходи, но и комфорт по ваш вкус.

Програмируеми дневни и нощни функции. Просто казано, можете да зададете по 100% персонализиран начин часови температурни интервали според моментите от деня. Освен това котелът може да работи при определена минимална температура, когато не сте вкъщи. Връщате се от почивка и искате домът Ви да е топъл? Задайте температурата, с която искате да бъдете посрещнати.

Как да изберем интелигентен термостат? Основни критерии:

Марка термостат

На пазара за отоплителна техника има много брандове термостати за отоплителни централи (и не само), но има няколко, които си заслужава да бъдат споменати и разгледани, заради тяхното качество и опит в технологичните решения – Salus, Honeywell, Siemens или Habitat.

Отоплителната система

Преди да купите стаен термостат, уверете се, че е съвместим с котела, който имате. Въпреки че пазарът е разнообразен и много от тях се считат за универсални термостати, има изключения, които може да пренебрегнете.

Не сте убедени в избраното решение или имате планиран обширен проект? Свържете се с нас тук, за да ви дадем съвети, съобразени с вашите нужди, както и препоръки от оторизирани монтажници.

Сигнал

Wi-Fi термостатът може да има технически ограничения, ако сигналът не е подходящ. Уверете се, че Wi-Fi сигналът е добър и не пречи, нито е блокиран от твърде много физически структури в дома, като стени.

Работни параметри

Хистерезисът и чувствителността са два много важни аспекта в работните параметри на термостата.

Хистерезисът се отнася до разликата между температурата, зададена на термостата, и температурата на околната среда. Например, ако зададете температура от 22 градуса по Целзий на термостата, той позволява температурата на околната среда да спадне, преди да рестартирате котела, за да достигне температурата, която сте задали отново. Хистерезис под 2 градуса по Целзий означава добра ефективност на термостата.

Чувствителността се отнася до точността, с която термостатът отчита стойността на околната температура в дома. Добрият термостат не трябва да показва грешка от повече от 1 градус по Целзий.

Съоръжения

Wi-Fi интелигентният термостат се предлага с интернет настройки, чувствителен LCD дисплей и интуитивни сензорни бутони за управление. В допълнение, програмируемата част и специфичните функции са от съществено значение за такова цифрово устройство, което дори може да бъде интегрирано в Smart Home.

Крайна цена

Не на последно място, решаваща е крайната цена. Wi-Fi термостатите са по-скъпи от класическите, но идват с най-важното предимство – дистанционното управление. Това вече не е просто мода, а допълнителна стъпка за превъзходен топлинен комфорт.

В Romstal можете да намерите термостати, независимо от наличния бюджет или отоплителната система.

Най-добрите Wi-Fi термостати, управлявани през интернет според нас

Изберете най-добрия безжичен и интернет (Wi-Fi) контролиран термостат от нашите препоръки по-долу:

Wi-Fi термостат Salus IT 500

Специални функции
– модерен дизайн и LCD цифров дисплей със сензорни бутони;
– отдалечен достъп и управление чрез интернет връзка (WiFi);
– може да контролира температурата в една или две зони на дома или една зона и подготовката на битова гореща вода (БГВ);
– 6 програми с 6 температури/ден и 6 времеви интервала.

Можете да намерите тук пълна информация и ценова оферта за термостат Salus IT 500.

romstal

Wi-Fi термостат Honeywell T6R – специални функции:
– модерен дизайн и LCD цифров дисплей със сензорни бутони;
– съвместим с 24-230 V on/off и OpenTherm приложения, като газови котли, комбинирани котли (отопление + БГВ) и термопомпи;
– контрол на температурата чрез смартфон или таблет от всяко място, чрез приложението Lyric – съвместимо с Android и iOS;
– може да се свърже със система Smart Home, като Apple Home Kit, Amazon Echo или Google Home, за високотехнологично изживяване;
– интелигентна технология за геолокация (GPS) и адаптивно планиране, в зависимост от присъствието или отсъствието от къщата;
– 6 предварително зададени дневни програми.

Можете да намерите тук пълна информация и ценова оферта за термостат Honeywell T6R.

Honeywell

Wi-Fi термостат Salus RT310i – специални функции:
– LCD монохромен дисплей;
– интернет контрол чрез Wi-Fi връзка директно от вашия смартфон или таблет;
– готов за употреба: синхронизацията на термостата с приемника се извършва фабрично;
– може да се монтира на стената или да се постави където желаете върху равна повърхност (нощно шкафче, скрин и др.) благодарение на безжичната технология на работа;
– няколко налични режима: програмируем режим, ваканционен режим (чрез специалното приложение), ръчен режим;
– функции за охлаждане/отопление;
– може да се използва в приложения без напрежение или да се захранва от 230V;
– ако е инсталиран без достъп до интернет, термостатът не може да бъде програмиран.

Можете да намерите тук пълна информация и ценова оферта за термостат Salus RT310i.

romstal

Wi-Fi термостат Siemens RDS110 – специални функции:
– цветен LCD сензорен екран, осветен, което позволява бързо използване;
– мобилно приложение за смартфон, което позволява дистанционно управление;
– патентован, самообучаващ се PID алгоритъм;
– бутон “Зелен лист” (символ на зелен лист) за енергийно оптимизирана работа;
– интегриран сензор за индикация за качеството на въздуха;
– автоматична работа по времеви график;
– мултифункционални входове за прозоречни контакти, сензори за дистанционно управление и др.;
– 2 релейни изхода за отоплително оборудване, овлажнител, влагоуловител или водогреен бойлер;
– термостатът разполага с 6 високопрецизни сензора: сензор за температура, сензор за влажност, сензор за светлина, сензор за близост, сензор за присъствие, сензор за откриване на органични частици.

Можете да намерите тук пълна информация и ценова оферта за термостат Siemens RDS110.

romstal

В заключение, Wi-Fi термостат е интуитивно и умно малко цифрово устройство, което ще ви помогне да се насладите на постоянния комфорт, който заслужавате през студения сезон, като междувременно спестявате.

Споделете Вашето мнение тук.

Снимки – shutterstock.com

Може да харесате още...