Най-добрите циркулационни помпи за дома

Циркулационните помпи ALPHA2/ALPHA3 от Grundfos, предлагани от Адара инженеринг, са пълна гама циркулатори със следните функции:
– Функция  Auto Adapt приложима за повечето инсталации.
– Вградено управление по диференциално налягане позволяващо настройка на работата на помпата в съответствие с реалните параметри на системата.
– Избираема автоматична настройка за нощна работа.
– Ръчен летен режим.
– Защита от работа „на сухо“.
– Alpha  четец съвместим с модели  Alpha3 – позволява балансиране на системата.
– Висок стартов въртящ момент.
– Дисплей показващ дебит и консумирана мощност.
– Електродвигател с постоянни електромагнити (компактна конструкция).

С циркулационни помпи  Alpha2/3 се намаляват шумовете в системата, намалява се консумацията на електроенергия, подобрява се управлението. При работа в системи в стандартни фамилни къщи, консумираната мощност може да се понижи до 5 W, а годишната консумация на електроенергия може да достигне  90 kWh.

Циркулационните помпи Alpha2 L са оборудвани с електродвигатели с постоянни магнити и управление по диференциално налягане, което позволява непрекъснато приспособяване на производителността на помпата към текущите потребности на системата.

Възможни режими на работа:
– Управление по пропорционално диференциално налягане;
– Управление по постоянно диференциално налягане;
– Фиксирана постоянна скорост.

Подходящият режим на работа се избира с натискане на един бутон.

Grundfos Comfort PM е един от най-добрите продукти на пазара на малки рециркулационни помпи. Помпата Comfort PM е съобразена с изискванията за работа с битова гореща вода. Моделите се отличават с висока надеждност и интелигентни функции. Предлагат се в две версии на корпуса с практични разширения и позволяват лесен и рентабилен монтаж и надеждна енергоспестяваща работа. Освен класическата версия с постоянна скорост на въртене се предлага и версия Auto Adapt превръщаща помпата в интелигентна система за осигуряване на битова гореща вода в точката на потребление незабавно и с минимален разход на електроенергия. За този вид интелигентно управление е задължително използването на допълнителен температурен датчик, който работи съвместно с вградения в помпата датчик. Разпознават се периодите на потребление на гореща вода, данните се запаметяват в календар и се използват за предсказване на следващи периоди на потребление. След това автоматично се настройва функцията, която управлява включването и изключването на помпата. Това гарантира, че помпата работи само когато е необходимо. По такъв начин се пести както топлинна, така и електрическа енергия.

За контакт и повече информация – Адара Инженеринг.

Може да харесате още...